EN SOMMAR PÅ PARKETTEN SKULLE FÖRBÄTTRA DOM UNGAS SJÄLVKÄNSLA

februari 3rd, 2011 by Maggan | Filed under Diverse, Supa.

Jag blev lite chockad när jag läser alla kommentarer under min video. Vad lever dessa människor i för värld? Jag antar att det är många unga läsare som kommenterar, även om högstadiet inte är någon drömperiod så kan jag inte minnas att man brydde sig om såna här saker. Man brydde sig inte om andra, dom gör vad dom vill. Men inatt kom jag på varför jag missat allt detta.

På 90-talet i Umeå umgicks man inte med jämnåriga 14-åringar, man umgicks med A-lagare på stan. Nästan alla jämnåriga jag känner har åtminstone tillbringat en sommar i parkeringshuset Parketten som ligger i Umeå centrum. A-lagare är bättre sällskap än jämnåriga för en tonåring, de är från början utanför normen i samhället så bara genom att umgås med dem gör att man blir orädd för det som anses avvikande. På Parketten var alla välkomna oavsett hur du var eller såg ut. Ingen sa att du var ful, osexig eller hade fel kläder och man använde aldrig ordet ”pinsamt”. På fester med jämnåriga så kan det bli en hets vem som blir fullast, på Parketten var det aldrig någon som brydde sig om du drack eller inte, dom tyckte bara att det var kul att ha vi var där. Socialtjänsten var tidvis bekymrade över vårat sällskap, men jag anser snarare att jag skonats från allt dåligt pga detta.

Alla tonåringar borde tillbringa en sommar på Parketten, då skulle världen bli mindre sexistiskt, folk mer toleranta mot varandra och ungdomar skulle få bättre självkänsla.

Tags: , , ,

5 Responses to “EN SOMMAR PÅ PARKETTEN SKULLE FÖRBÄTTRA DOM UNGAS SJÄLVKÄNSLA”

 1. Lisa skriver:

  Kommentarerna på din video är väldigt onödiga och respektlösa, men jag kan inte heller säga att jag tyckte om videon när jag såg den. En stor applåd ska ni dock få för att ni lyckades skapa en med endast en pocketkamera (som jag läste om i ditt arkiv) och lyckades klippa den väldigt bra.

  Dock tycker jag att innehållet är väl njaaa… lite B men det beror väl nog på att produktionen var rätt simpel? Lite statister skulle ni kunnat skaffa på klubbscenerna, för det såg rätt ensamt ut och med tanke på låttexten hade man förväntat sig en tätbefolkad, populär klubb. Danserna var väl lite sisådär också, men den orientaliska scenen var väldigt bra!

  För det mesta tror jag att det är låten som ”sänker” videon, testade se den med ljudlöst och det blev genast mycket bättre. Tror det kan bero på att folk förväntar sig att när det gäller klubblåtar ska man ha lika bra röst som Beyonce eller Lady Gaga, och tyvärr lät det lite falskt ibland. Låttexten skulle kunna bearbetas lite mer och lägga till lite mer känsla och betydelse i den. Just nu får man känslan av att det bara handlar om sex (trots att det kanske inte så är fallet).

  Det syns att ni lagt mycket tid och arbete för både videon och låten, och det tycker jag ni ska vara väldigt stolta över! Ni har ambitionen, det gäller bara att lista ut nu hur man skulle kunna använda den på ännu bättre sätt 🙂

 2. Emelie skriver:

  Ett tips bara: Om du ska förespråka att vara mindre sexistisk så kanske du skulle ta och titta lite på vad du själv sänder ut för signaler i videon… Jag kan inte se något som INTE anspelar på sex, valet av kläder plus att du skrevar genom hela videon gör att det känns lite lustigt att just DU ska skriva om hur man blir mindre sexistisk.

  Om du kan ge exempel på något annat i videon som inte är på det sätt jag beskrivit så är jag mycket intresserad av att höra detta.

 3. […] har snedtänt på crack, poserar hon själv på en obäddad säng i leopardmönstrat. Inlägget En sommar på Parketten skulle förbättra dom ungas självkänsla får mig att tvivla än mer ” På 90-talet i Umeå umgicks man inte med jämnåriga […]

 4. […] fått nomineringen Årets inspirationsblogg något år eftersom jag lagt mer mycket arbete på att peppa och inspirera ungdomar till bättre […]

Leave a Reply