HAR GÅTT MED I FACKET

april 14th, 2011 by Maggan | Filed under Arbete.

Äntligen har jag gått med i facket, ganska billigt var det. Jag är så jävla less på att bli behandlad som skit på jobb. På alla jobb jag haft har arbetsbelastningen ökat nästan 10% under den korta tid jag jobbat där (oftast en period på 2 år), raster blir kortare och obetalda, kraven höjs, samtidigt som lönen inte höjs mer än i förhållande till inflationen. Och detta sker under perioder då företagen går med stora vinster. Fortsätter den här utvecklingen kommer det bli helt olidligt att jobba inom 5-10 år.

Bli behandlad som skit menar jag när man försöker övertala en att åka och jobba fastän man är sjuk, ger en helt störda arbetstider på 3-4 timmar mitt i natten, har fysiska arbetsuppgifter som de vet leder till att man förstör sin rygg och utan att göra nåt åt det, fast de vet exakt hur man skulle kunna förebygga det. Jag pekar inte ut någon speciell arbetsplats i det här inlägget, det här är ett problem som förekommer nästan överallt, jag är bara less på att alltför många upplever det här.

Tags: , , ,

Leave a Reply