KONST OCH KLIMATSAMTAL

juni 2nd, 2011 by Maggan | Filed under Arbete, mspaint.

Jag brukar vara väldigt miljömedveten genom att t ex köpa ekologiskt kaffe och källsortera. Men när det kommer till måleri så är allt miljötänk som bortblåst.

Den här kadmiumröda färgen är tillverkad på 1900-talet och nu tvättar jag ur färgen och låter den rinna rakt ner i avloppet så att den slutligen hamnar i dina barns nappflaskor.

Men jag tycker ändå att jag tagit ett steg i rätt riktning genom att minska på måleriet och istället börja rita i paint. Inom foto har man för länge sen gett upp traditionell framkallningsmetod med farliga kemikalier och ersatt det med digital bild. Jag tycker det är dags för alla målare att ta steget från oljemåleri till paint.

Målar man i en modernistisk stil så är det mycket smidigare att göra den i paint.

Konsten används ofta i samarbete med olika miljövänliga projekt och då är paint ett bra medium för detta.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “KONST OCH KLIMATSAMTAL”

 1. Ulrika skriver:

  Så sjukt bra! Och tänk på riskerna för cancer, thinneralleri och cadmiumförgiftning!!! Det hade varit ett bortblåst problem för alla målare. Jag jobbar bara med paint på mitt jobb. Genialt.

 2. Aja skriver:

  Cancer får man väl ändå inte av sånt, rör det sig inte bara om gammal hederlig allergi? Jag hörde talas om en cellist häromdagen som hade blivit allergisk mot hartset i stråken. Helt sjukt.

 3. Aja skriver:

  Sen ett tips, för att det inte ska korka igen i tvättstället så fort: ner med penslarna i en burk med såpvatten, häll sen såpvattnet i petflaskor som du tömmer rätt ut i naturen sen (miljövänligare alternativ finns säkert)och torka av penslarna efter såpbadet innan du tvättar dem så att du slipper så mycket färggegg kvar på dem.

 4. S-V skriver:

  Jag blev uppringd av ett företag som ringde upp konstnärer för att intervjua dom om hur dom hanterade miljöfarligt avfall. Först höll jag på att skita på mig, sen fick jag veta att svaren var anonyma och efter det har jag skärpt mig, nu tar jag faktiskt hand om det lite bättre. Fick tillochmed tycka till om deras informationsbroschyr (nyckelpiga mot grön bakgrund och en pensel med röd färg), givetvis sågade jag den, med all rätt; den var ju urkass.

  Som borde ringa dig! Du skulle göra en så jävla snygg broschyr åt dom i paint om hur man ska ta hand om färgen på rätt sätt.

Leave a Reply