TILLAGNING AV RÖTTER

juni 27th, 2011 by Maggan | Filed under Diverse.

Igår var jag ute och plockade växten Hundkäx, eller Hundloka som den också heter. Enligt Försvarets överlevnadshandbok kan man äta dess rot. Nu ska jag tillaga rötterna.

Först rensar man dom och skär dom i mindre bitar. Dessa kokas sedan ett par minuter och sedan häller man av vattnet och kokar dom igen. Detta görs två till tre gånger så att den beska smaken urlakas.

Lägg upp rötterna på ett fint fat. Jag tyckte dom var ganska goda, dom smakade som en blandning av palsternacka och potatis fast med en något besk eftersmak. Konsistensen var träig men samtidigt mjölig och krämig. Jag ger rätten 4 av 10.

Tags: , , , , ,

3 Responses to “TILLAGNING AV RÖTTER”

  1. S-V skriver:

    Gott! Lyssnar du på Underbara Claras sommarprat? Den här rätten kanske du kan tipsa henne om.

Leave a Reply