KULTURKAMPEN

oktober 5th, 2011 by Maggan | Filed under Kändisskap.

Äntligen kan vi avslöja Bokbål förlags nya webb-tv-satsning Kulturkampen. Programmet kommer att sändas hösten 2012 på webben och bestå av fem avsnitt och nu har Du chansen att delta.

I den här tv-serien kommer ni få följa en grupp arbetssökande svenskar som fått den unika möjligheten att resa till Umeå och tävla om jobbet som förlagsassistent till förläggaren och fenomenet Lili von Wallenstein. I jobbet på Bokbål förlag ingår bland annat att sälja in böcker, grafisk layout, styling, planera Lili von Wallensteins vardag och förvalta varumärket Bokbål förlag. Men en assistent förväntas också ta hand om skitjobbet.

Det är djungelns lag som gäller här, det är dom tuffaste som överlever. Hur långt är de tävlande beredda att gå i jakten på drömjobbet som kulturarbetare? Under flera veckor tvingas de arbetssökande bo tillsammans i en lokal och genomgå svåra arbetsprov i kategorin attityd, social kompetens, och professionalism. En efter en tvingas de sökande ge upp sin dröm. Men den kandidaten som klarar sig igenom alla tester blir erbjuden en praktikplats på Bokbål förlag.

Samtidigt som Bokbål förlags framgångar rusat i höjden har flera tusen svenskar mist sina jobb de senaste åren. Under 2010 beräknade arbetsförmedlingen att 539 000 kreativa och intelligenta svenskar stod utan arbete. Det har varit fruktansvärt svår tid för många och vi tycker synd om dem. Som företag måste man försöka göra så mycket som möjligt för att få skapa jobb åt andra så att vi kan jobba tillsammans som ett team. För vi behöver varandra, man kan inte göra allting själv. Lili von Wallestein såg den chansen att ge en av dessa arbetssökande svenskar att ge den unika möjligheten att söka drömjobbet på Bokbål förlag.

Tror du att du har vad som krävs? Skicka i så fall din ansökan till info@bokbal.se senast 31 oktober. Varmt välkommen att delta i Kulturkampen 2012!

Tags: , , ,

5 Responses to “KULTURKAMPEN”

  1. S-V skriver:

    Jag har alltid velat vara med i en dokusåpa. En hån sökte jag till Farmen, jag åkte inte ut fören i sista gallringen inför inspelningen startade. Jag tror jag ska söka det här, jag tror jag har vad som krävs för att ta hem spelet!

  2. SÖNDAG skriver:

    […] det bli. Jag måste bli klar med min måleriserie så jag helt kan koncentrera mig på TV-serien Kulturkampen som ska spelas in om ett par […]

  3. […] börja gå igenom de hundratals ansökningar vi fått in till våran kommande webb-tv-satsning Kulturkampen. Konkurrensen är jättehård, men jag tycker ändå du ska söka om du inte redan ha gjort det. […]

  4. […] har jag fått färdigt ett till avnitt av Kulturkampen. Jag tycker det blev väldigt bra, framförallt tycker jag att förläggaren verkligen fick komma […]

Leave a Reply