KVÄLLSPASS

oktober 10th, 2011 by Maggan | Filed under Arbete.

Paketet som jag fick hem idag innehöll färger. Jag köper alltid samma färger, alltid ultramarin. Det är nog den färg jag använder mest. Någon som har tips på någon rolig färg? Har någon testat måla med koboltviolett? Den är jättedyr, jag tänker mig att den är som en ben and jerrys.

Den här middagen åt jag:

Tags: , ,

12 Responses to “KVÄLLSPASS”

 1. Daniel skriver:

  Flesh tint är rolig.

 2. J skriver:

  jag tycker sepia är underskattad. finns det en speciell kategori folk som gillar sepia? jag är en av dem innerst inne.

 3. Naxian skriver:

  Sepia är bra.

 4. Aja skriver:

  Jag har testat koboltviolett och jag har för mig att den var tunn i konsistensen (som ketshup ungefär) vilket var irriterande just för att den var så dyr, men jag kan minnas fel. Jag köper alltid kadmiumfärger för de färgerna är snyggast. Sen saknar jag smaragdgrön som inte finns i akrylfärg som jag målar med nu. Det finns bara konstiga gröna i akryl, grälla och skumma, men nu har jag hittat en som är ok, ”Hookers green” heter den. Ja ja, något ska den ju heta.

 5. S-V skriver:

  Pariserblå och monastralblå är underbara, både i Beckers och Rembrandt. Sen gillar jag nån Turquoise blå från Rembrandt. Och Smaragdgrönt från nåt billigt kinesiskt märke. Den smaragdgröna av Beckers jag köpte var kass. Sen gillar jag Obränd umbra om den är från Daler Rowney, som för övrigt är ett kasst märke, men i den nyansen är den oslagbar. Jo! Den nya superfavoriten är Terra Di Sienna obränd från Beckers. OCH DEN BÄSTA nya favoriten är Verona grönjod från Beckers, den kan man ha till ALLT.

 6. Aja skriver:

  En gång stövlade några kuratorelever in i min ateljé och en av dom ba: ”målar du alltid med samma färger?!”. Faktum är att jag blev drillad på förberedande konstskolor att ha få färger och blanda mycket, grundfärgerna alltså typ. Det lärde bland annat en farbror som hette Olle Bauman ut och det passar också det gnuggsätt jag målar på, lite snorstile á la Richter alltså. Men jag har tänkt att jag ska skärpa mig och börja ha fler färger. Fast oftast blir det att jag köper några roliga nya tuber och sen ligger dom där ensamma och utmobbade.

 7. Snajd skriver:

  Är det en hamburgskesella?

Leave a Reply