EN SÅN HÄR CHANS FÅR MAN KANSKE BARA EN GÅNG I LIVET

december 15th, 2011 by Maggan | Filed under inredning.

En gång vart tolfte år får man välja nya tapeter i sin bostad. Det känns helt otroligt om att få vara med om detta. Man hade inte så jättemånga bra alternativ att välja mellan, men dom här valen har jag gjort.

Till vardagsrummet valde jag en helt menlös färg som jag tror går mot grå-grön-gul. Svårt att veta, men jag tror att det är ungefär samma smutsvita färg som det är på väggarna i alla offentliga lokaler i Umeå.

Tanken är att tapeten ska matcha den 90-talsgula färgen som jag har i hallen. Här testar jag med en lattefärg som iof också är snygg, men jag ska ha brunt i sovrummet så det blir för mycket. Sen känner jag mig inte riktigt redo för år 2004-stil.

I sovrummet har jag valt den här tapeten. Det var typ den enda tapeten som var mönster. Tapeten är svagt metallic, jag hatar metallic, men det finns bara metallic nu eftersom det tydligen är modernt.

Min farsa tyckte att mina tapetval påminde för mycket om inrökta gubblägenheter, men det är ju det som är meningen. För mig är rökning inomhus likamed barndom. På 80-talet var det inte farligt att röka inomhus om man hade på fläkten. När jag gick i mellanstadiet fick vi göra alla grupparbeten i ett rökrum.

Jag valde också sovrumstapeten för att den var mest lik tapeterna i Maniac Mansion. Den enda nackdelen med den här tapetfärgen är att furu inte passar till. Hade velat ha en gedigen furusängstomme med svarvade ben. Men jag kanske får satsa på brunbetsade möbler.

I köket kommer jag ha en ganska modern tapet. Nu har vi en 90-talsgrön som jag är väldigt förtjust i, men den är ganska sliten så den måste bytas. Det är bra med mönster för då syns det inte om man spiller mat på väggen.

Tapeterna kommer bytas i Januari, jag kan inte vänta ända till då jag vill ha nuuuu!

Tags: , , , ,

4 Responses to “EN SÅN HÄR CHANS FÅR MAN KANSKE BARA EN GÅNG I LIVET”

  1. Ulrika skriver:

    jag gillar inredningsinslagen om tapeterna och golvet! kan du inte göra en make-over hos någon eller typ homestyling. Gubblägenhet låter som en klockren inspiration! vill se mer!!!

  2. Wiklund skriver:

    Lyx! i vårt bostadsbolag har de tagit bort ”15årsregeln” eftersom många sköter sina väggar så väl att det är onödigt att byta vart femtonde år. I lägenheten vi flyttade in i så hade ett russin bott sen 83 då det senast tapetserades. ljuslila flammigt och blommig bård hurra!

Leave a Reply