SIZE ME NOT SLICE ME

maj 1st, 2012 by Maggan | Filed under Diverse, Konst.

Jag satt och såg programmet Skönhetsbubblan på Svtplay. Den visar verkligen hur sjuka ideal vi har i dagens samhälle. I avsnitt 2 tar dom upp ingreppet Mummy makeover som handlar om att återställa sin kropp estetiskt efter man fött barn. Man vill ta bort fett på magen och förstora brösten och ingreppen blir allt vanligare. Dom västerländska kvinnoidealen om att man ska se ung ut hela livet fastän man fött flera barn är en otäck utveckling och den sprider sig i allt fler länder. Våra naturliga kroppar anses som något fult och fel.

Då tycker jag att det är bra att Makode Linde gjorde den här tårtan som föreställer en kvinna. Den går verkligen emot dagens skönhetsideal, hon har naturliga former och är inte så där tillfixad som man förväntas vara idag.

Det ser verkligen hemskt ut när dom skär i tårtan och kvinnan börja skrika. Det får mig verkligen att tänka till på hur fel det är att lägga sig under kniven.

Tags: , , , ,

2 Responses to “SIZE ME NOT SLICE ME”

 1. LeraX skriver:

  Jag har funderat en del på vad jag tycker om det där konstverket, och tackar för att du delar med dig av ditt sätt att se på det.

  Tack. Din blogg är ångestdämpande och bra.

 2. Aja skriver:

  Hört på Moderna museet:

  Tant till museipersonal- ”Har ni den där tårtan någonstans, eller är den uppäten?”

  Museipersonal- ”Nej den finns inte kvar, den är uppäten nu.”

  Tant- ”Men vad synd, den hade man ju velat se”.

  Museipersonal sedan tanten gått. – ”Suck.”

Leave a Reply