Archive for the ‘Kändisskap’ Category

NYTT ÅR

januari 5th, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Kändisskap, Konst

Har inga planer inga löften. Vet inte vad jag vill.

img_9795

Är less på att skriva och verka på webben. Är för trött för att formulera något, men Johannes Nilsson sammanfattar mycket av det jag ville ha sagt i sitt senaste (och kanske hans sista?) blogginlägg:

När vi hela tiden räknar visningar, följare och interaktioner finns bara virala succéer och misslyckanden, och succéerna är – i alla fall i den någorlunda tänkande del av internet där jag verkar – beroende av att bli föremål för hetsig diskussion. Ju hetsigare diskussion, desto bättre. Ju fler kommentarer som genereras, desto högre hamnar inlägget i flödet. För att uppnå den effekten krävs tydliga ställningstaganden som ur någon vinkel är kontroversiella. Svagheter i resonemang eller felaktigt faktaunderlag tjänstgör rentav bara som klickbete, då det ger folk någonting att anmärka på vilket leder till fler kommentarer. Med andra ord har vi ett klimat som belönar det enkla och dumma och bestraffar det genomtänkta.

/../

Det stora blir framgång, det smala blir ett misslyckande. I ett sådant klimat är den alternativa kulturen dömd att degraderas till demostatus, ”försök” som aldrig riktigt ”lyckades”, medans gårdagens vinylsinglar och fansins verkade under en helt annan logik där exklusivitet var en egen kvalitet.

Tags: , , , ,

ÄLSKAD OCH HATAD

november 17th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Kändisskap

Fick den här boken i present av min kompis.

img_9650

Signerad och allt, blev jätteglad!

img_9651

Tags: , ,

NYTT SKRIVBORD

oktober 24th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Kändisskap

Har shoppat ett skrivbord. Blev ganska fult men är rätt praktiskt. Får väldigt mycket vibbar av en pensionär som har ett skrivbord med en dator där man kan använda outlooks mailprogram.

img_9550

I övrigt har jag ovanligt mycket ångest, tror det hänger ihop med stress. Som en bakgrundsförkylning som aldrig försvinner. Tänker hela tiden på mat. Tanken på vad jag ska äta framöver håller mig levande.

Det är inte alls lätt att plugga. Jag tillhör den där skaran som är helt dum i huvudet när det gäller studier, som aldrig kan skryta om att jag knappt behövt anstränga mig. Särskilt svårt med distansstudier, man är som en partikel som flyter runt och ibland lämnar in olika uppgifter. Ensamheten tär, vill tillhöra nåt slags kollektiv.

Gör små insatser för att bryta ensamheten, häromdan kollade jag på smink. Fick prova ett läppstift i naturlig färg, en expedit hjälpte mig att måla läpparna med en pensel. Var väldigt härligt att bli ompysslad, en hand som höll i hakan, kände att själen kunde vila på en annan människa i någon minut.

UTE OCH INNE VINTER 2016

mars 5th, 2016 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, Kändisskap

Som ni säkert vet befinner vi oss alla i isolerade bubblor. Något annat kan gälla i en helt annan bubbla. Dom som bor på små orter i inlandet kan bortse från det här inlägget. Jag har försökt hålla upp fingret i luften för att känna vart vindarna blåser.

IMG_7722

Jag börjar med innelistan.

inne

Sportigt

Sneakers är fortfarande inne. Överhuvudtaget träning är fortfarande på modet, vi vill vara friska och dugliga samhällsmedborgare.

bik-bok-ss-16-ss16-varens-trender-puff-32131

Birgitta-Ohlsson-feminism

Det är ingen hemlighet att Rihanna, Nicki Minaj och Zara Larsson är anslutna till kapitalistiska företag och vill producera kommersiell musik som säljer så mycket som möjligt. Men eftersom allt som motsvarar att ta plats, inklusive att tjäna mycket pengar så är det fortfarande feminism typ ”you go girrrlll!!”.

Feminister som försvarar och hyllar botox

Har sett flera bloggare på slutet som hyllar botox och plastikoperationer. Märkligt eftersom Kissie var så hatad för bara ett par år sedan för just detta. Undrar varför hon inte hyllas? Kanske för att hon inte lyckas använda sitt kändisskap till att starta upp framgångsrika företag eller klädmärken och tjänat tillräckligt mycket pengar (dvs tar plats)? Eller har ni nån annan analys.

Politisk kamp i form av konsumentmakt

Det är ju jätteenkelt att göra uppror när man är student och går på en skola. Då är man ju faktiskt kund och är i nån form av maktposition. Man kan inte bli sparkad, det kan däremot de anställda som man klagar på. Ska bli kul att se hur de agerar när de går ut skolan och kommer ut på arbetsmarknaden och får ett tillfälligt deltidsjobb. Om då arbetsgivaren vill att de ska jobba obetalt, eller att de är en liknande konflikt som på skolan, eller att nåt inte stämmer i anställningsavtalet så kommer de antagligen skita på sig. Då är de inte så kaxiga, för är de nånting de bryr sig om är det sin karriär och då kan man ju inte fucka upp en arbetsmerit.

Det här gör att jag kommer in på utelistan:

ute

Facklig kamp

De flesta idag är nog inte med i facket, dels för att de flesta hoppar mellan olika jobb eller tvingas vara företagare mot sin vilja. Hur de har blivit så har de antagligen aldrig reflekterat över, de vet nog inte ens vad facket är för något. Facklig kamp är dessutom tråkigt eftersom det är svårt att klaga på internet då man tvingas vara lojal mot sin arbetsgivare och inte snacka skit om företaget. Att lösa konflikter internt är också väldigt omodernt eftersom det inte kan göra en känd på nätet.

kissie

Däremot är det trendigt att läsa Roland Paulsen. Paulsen är ju bra för då behöver de inte ägna sig åt facklig kamp eftersom de redan kommit fram till att arbetet ska avskaffas. Inte för att de kommer göra det, men ändå.

Klassiska analyser

Har själv börja läsa detta, väldigt intressant. Undrar om nån ens vet om att dessa texter existerat och en gång i tiden haft inflytande?

Man har ofta påpekat att det avancerade industrisamhället fungerar med en större sexuell frihet – ”fungerar” i meningen att friheten blir ett marknadsvärde och en fråga om sociala seder. Utan att upphöra att vara ett arbetsredskap tillåts kroppen att utställa sina sexuella drag i den dagliga arbetsmiljön och i arbetsförhållandena. Detta är ett av industrisamhällets unika resultat – möjligt tack vare inskränkningen av smutsigt och hårt fysiskt arbete, tillgången på billiga och tilldragande kläder, skönhetsvård och fysisk hygien, reklamindustrins behov, osv. De sexiga kontorsflickorna och affärsbiträdena och den vackre, manliga juniordirektören är mycket marknadsvänliga varor. En klädsam hustru var förr ett villkor för kungar, prinsar och grevar men kan nu hjälpa även mindre lyckligt lottade grupper att göra karriär i affärsvärlden.

Kritik av skönhetsindustrin

Särskilt omodernt om avsändaren är kommunisterna. En sak som har blivit en grej på senare tid är att kvinnan ska frigöra sig från all skam. Jag menar det är klart man ska skämmas om man konsumerar skit som bidrar till ett dåligt samhälle, dåliga skönhetsideal och att man stödjer dåliga företag. Jag skäms hela tiden och tänker fortsätta göra det.

Ett vanligt argument när det gäller feminismen och framförallt gränsdragningsfrågor är detta: Du har rätt där… gränsen är hårfin.. Vem bestämmer gränserna? Vi själva..

Det gör att det blir svårt att luta sig tillbaks i en analys. Gillar även denna artikel (ursäkta att jag agerar facebooklänkflöde): ”Feminismen idag liknar ”en drickyoghurt med magvänlig bakteriekultur” skriver hon, och den används för att rättfärdiga allt från USA:s invasion i Afghanistan till poledancing.

Sist men inte minst, det MEST otrendiga: Kritisk analys av det sexuella frigörandet

I ljuset av kunskapsfunktionen hos denna form av sublimering uppenbarar den våldsamma avsublimeringen i det avancerade industrisamhället sin verkligt konformistiska uppgift. Lösgivningen av sexualiteten (och av aggressiviteten) befriar de instinktiva drifterna från mycket av den olycka och otillfredsställelse som avslöjar den repressiva kraften i det etablerade området för tillfredsställelse. Naturligtvis finns det en olycka som lever kvar, och det lyckliga medvetandet är bräckligt nog – en tunn fernissa över skräck, besvikelse och äckel. Denna olycka lånar sig lätt för politiska syften; om det inte finns utrymme för medveten utveckling kan den bli en instinktsmässig reservoar för en ny fascistisk livs- och dödsstil. Men det finns många sätt för olyckan under det lyckliga medvetandet att bli en källa att hämta kraft ur för den sociala ordningens försvar.

Otroligt vackert stycke. Har själv skrivit om hur sublimering bidrar till passivitet: Att vara människa i det avancerade industrisamhället.

Vad som är trendigt imorgon kan ju vara nåt helt annat. Ifall vinden blåser åt ett annat håll så har jag gjort en illustration som ni kan sprida på era kapitalistiska sociala medier som motarbetar det ni vill uppnå.

Lycka till med er kamp!

liberalism

Tags: , ,

QUITIMTRÄFF

juni 24th, 2015 by Maggan | 3 Comments | Filed in Kändisskap, Resor

Under midsommarhelgen åkte Hannes Mannerheim, grundaren av Quitim och Quitter upp till Umeå. Han tog tåget från Norrköping, det var mer än två timmar försenat så han fick tillbaks pengar på resegarantin. Vi åkte runt och kollade på massa grejer, bland annat fick han vara med på skulpturbygget på Kulturhuset.

umeakulturhus-20150621T150101-3m463vt

Kollade även in Kulturhusets serverhall.

hannes-20150620T193733-h8x6jsz

Han fick testa Umeå-dumpstring. MMN-o och Hannes lyckades få tag i en turkist yoghurt som hade skurit sig och var som en grynig sörja. Det var tydligen inget fel på smaken, så de åt det till frukost med basmatiris som flingor.

mmn-20150622T081013-kv2j56j

Men mest satt vi i ett rum fullt med konstiga grejer, bland annat en 3D-skrivare. Det blev såklart mycket prat om teknik, script och noder. Jag hängde inte riktigt med, jag vill bara ha nåt bra socialt medium där man kan hänga. Dom berättade att en massa spanjorer satt upp en quitternod där det bara pratas esperanto. Fick också veta att idén med det språket kommer från en slags 1800-talsvision att om alla talade samma språk överallt så kommer alla vara sams eftersom alla förstår varandra. De som pratar esperanto idag och får barn lär också barnen ett andraspråk. Vi kom fram till att visionerna på 1800-talet var bra, innan alla förstörts av världskrigen. Bland annat var det ett gäng idealister som flyttade ut på en kulle och gick omkring där nakna.

Fick även höra om en man som åkte runt och föreläste om att 3D-skrivaren skulle lösa alla problem. Genom att skrivaren kan skriva ut allt skulle den ta kontroll över produktionen och vi skulle få kommunism. Skrivaren skulle till och med skriva ut sig själv och börja föröka sig, det skulle göra att denna revolution kunde ske på några veckor eftersom två snabbt blir fyra osv.

Det blev en hel del skvaller om hippa vänstermänniskor och prat om pragmatism och framtid. Jag pratade mycket om barn, att jag inte vill få störda barn som inte kan anpassa sig till det här samhället, utan blir kvar hemma i källaren och sitter där och spelar TV-spel tills dom är 40. Då blev jag tipsad om filmen Idiocracy, som handlar om en evolutionär fördumning av folket genom att alla idioter skaffar jättemånga barn medan dom smarta knappt skaffar några barn alls. Att man själv är smart men att alla andra är idioter och borde inte hålla på att föröka sig. Det fick fick sätta punkt för vår diskussion eftersom klockan blivit mycket Hannes och skulle med sitt tåg hem igen.

hannes-20150619T020023-qukee6a

Tåget var dock två timmar försenat.

Tags: , ,

GÄSTBLOGGINLÄGG

mars 28th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Kändisskap, Resor

Hallå, detta är Karolina som Maggan skrev om i förra inlägget bland annat. Jag är i 30-årsåldern, bor i Hultsfred och håller på med musik. Igår spelade vi in några scener till en musikvideo i Maggans lägenhet. Jag hade på mig ett linne och skulle se emo ut. Bland annat tog vi en scen där jag micrar gammalt kaffe. Medan jag väntar på att kaffet ska micras klart sjunger jag lite på en låt och betraktar en kaffeburk, julgranen m.m.

image

Ikväll ska vi spela på Umeå Open och eftersom vi bara har repat via Internet så behövde vi hitta nåt ställe att öva på igår. Vi drog runt till olika spelställen i stan för att försöka hitta nåt rum och kanske ett piano eller keyboard. Till slut hittade vi en flygel som stod inklämd mellan en massa stolar, bord och ett kylrum i källaren på Folkets hus.

IMG_1341

I kylrummet fanns det öl så vi blev avbrutna hela tiden av olika bartenders som kom och skulle hämta grejer för att fylla på i sin bar. I början bara stövlade de in precis när vi höll på att byta om till hudfärgad body eller dylikt. Med tiden blev de mer försiktiga, vilket var bra för då fick vi mer arbetsro.

När vi repat klart passade vi på att filma några scener till musikvideon som Maggan gör åt mig. Hon var inspirerad av några videos med Britney och Rihanna och ville filma mig när jag gick omkring ”backstage”. Vi använde en overhead-apparat på hjul för att filma i rätt höjd. Sen kröp jag upp på flygeln och poserade på olika sätt. Maggan filmade plastblommor som rörde sig över pianotangenterna. Det kommer bli asbra.

Efter det tog vi bussen tillbaka till Maggans lägenhet och la oss på varsin madrass och drack folköl i en lasagne av saker. Sen skulle jag duscha. Då måste man gå ner i källaren för Maggan har ingen dusch i sin lägenhet. LÄGENHETDUSCH står det på dörren och nån har också skrivit några rader på en lapp med en fjällbrynt messmör-logga på. ”GÅ EJ IN MED SMUTTSIGA SKOR. MVH EN SOM VILL HA _RENT_ I DUSCHEN”. Till vänster låg den äckligaste toalett jag sett, kanske ska fota den sen. Men duschen var helt okej, lite kladdigt på golvet bara. Som att det ligger flera decenniers samlade hudavlagringar, smuts och fett från människor som bott här. Jaja.

Sen åt vi mat. Spaghetti som vi kokat i Maggans enda kastrull, lite överbliven burkpastasås från dagen innan, tre broccolibuketter och en halv avocado. Det var väldigt gott. Maggan hade ost på sin mat eftersom hon tränar så mycket och behöver proteiner. Vi pratade om olika intressanta saker, till exempel behandlingshem och att alla filmskapare är ytliga.

nidron-20150328T005708-klv2jpj

Sen gick vi in till stan för att kolla på band. Vi såg en låt med Little Jinder men det var trång med medelålders par så jag fick ångest och ville dra vidare. På Äpplet spelade en brud med texten ”RELAX JIMMIE, I’M LEGAL” på tröjan. Hon var asbra. Drack skumpa, misshandlade mikrofonen och dansade snyggt. Nadya heter hon om ni vill forska vidare.

Jaha, sen drack vi en halv öl var. Jag såg en som tatuerat in Lotta på Bråkmakargatan på ryggen. Vi drog vidare till Studion där Mattias Alkberg skulle spela. Han hade två övervintrade rockrävarnmed ölmage som kompband (+ en ung långhårig vanlig person). Den ena hade jättebreda polisonger och den andra hade som kalt huvud med cendréfärgade svintotussar på huvudet. Men de var bra på att spela och jag blev inte provocerad/uttråkad som jag brukar bli av män med gitarr. Alkberg sa att han inte gillade det här med intersektionalitet för att ”klasskamp och könskamp kommer först”. En som stod bredvid mig pekade fuck you åt honom men sen dansade personen asmycket till nästa låt. Maggan förklarade att här i Norrland så är vänstern mycket mer gammaldags än i till exempel Stockholm.

Jag såg en gammal romans. Han hade blivit helt insjunken i ansiktet och fått gråa inslag i håret. Jag fick åldersångest. En kompis till Maggan kom fram och visade vilka Steso Songs-låtar han hade på telefonen. Det var skitgamla mp3:or som jag inte ens har kvar själv.

Medan vi väntade på bussen hem gick vi in i Vasakyrkan och såg en halv låt med Hey Elbow. Jag glömde mina vantar i kyrkbänken, så på bussen letade jag upp Vasakyrkan på Facebook och messade och bad dem leta efter mina vantar. Har inte fått svar än.

Nu ska vi gå till Kvinnohistoriska muséet. Om vi hinner ska vi skriva en låt sen till vårt gemensamma musikprojekt. Låten ska vara inspirerad av Timotej och det sydkoreanska bandet Sistar.

Vi spelar 23.30 på Hotell Winn ikväll. Det är gratis. Kom.

Tags: , , , , ,

FOLKBILDNING

januari 14th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse, Kändisskap

Livet går bra. Igår natt roade jag mig med att läsa en googlad kandidatuppsats om Bertolt Brecht. Sedan har jag vart på arbetsförmedlingen och skrivit ut några papper. Fick också en länk till en recension av det senaste numret av Det grymma svärdet som jag medverkar i. http://hd.se/kultur/2015/01/14/ljuv-tristess-over-kvarken/

Försöker övertala en kompis att skriva en låt till Melodifestivalen 2016, typ folkmusik blandat med eurodisco. Det vore kul att uppträda med. Då kan folk smsa och ringa in och vi sitter och festar på ramlösa i TV. Förra gången jag försökte folkbilda mig så läste jag boken Skådespelsamhället. Så här skriver dom om kändisar:

IMG_0111

Tags: , , ,

FRAMTRÄDANDET PÅ FINLANDSFÄRJAN

oktober 20th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Kändisskap, Min musikkarriär

Under helgen gjorde jag och Madelaine Sillfors ett framträdande med min låt Who I Am, fast denna gång i en pianoversion. Pianot är komponerat av Karolina Stenström.

Tags: , , , ,

LIFE OF SHOWBIZ

oktober 19th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, Kändisskap, Min musikkarriär

IMG_0498

IMG_0494

IMG_0459

IMG_0472

IMG_0496

IMG_0007

IMG_0487

IMG_0503

Tags: , , ,

MERA REP

oktober 15th, 2014 by Maggan | No Comments | Filed in Kändisskap, Min musikkarriär

IMG_0431

For upp på Ålidhem och repade inför framträdandet. Tyckte det gick bra. Imorgon ska vi shoppa lösögonfransar och smycken.

IMG_0436

Tags: ,