Archive for the ‘Resor’ Category

FRAMME I VÄXJÖ

mars 10th, 2018 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst, Resor, Vernissage

Bloggar från mobilen. Har svårt att greppa staden, men det verkar vara en normalstor svensk stad. Hittade ett konstverk på en fasad som jag gillade.

Klockan 13 idag börjar vernissaget. Först är det en grej på Växjö konsthall och sedan fortsätter det på Italienska palatset där jag har mina verk. Jag vet inte om någon råkar vara i närheten av Växjö, men klockan 14.30 har ni möjlighet att fota med pineholekameror och få era foton framkallade på plats av mig och min assistent.

Så här ser hotellrummet ut. Har tagit friheten att ändra möbleringen så det känns mer som hemma.

MISSLYCKAD MISÄRTURISM LÄNGS RÖDA LINJEN

juli 21st, 2017 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Ni som följt mig minns kanske att jag gillar att misärturistadiverse ställen. För drygt tio år sedan bodde jag i Stockholm på röda linjen, ett ställe som de flesta helt inte satte sin fot, pga fult, fattigt och allmänt miserabelt. När jag åker till Stockholm brukar jag ta en sväng ut mot Skärholmen/Vårby mm, dels pga att få göra en tidsresa tillbaks till mitt 00-tal, men också för att jag älskar arkitekturen som ser ut som att man gjort ett helt bostadsområde i en enda betonggjutning. Men framförallt för att jag vill se det ”ruffiga” och ”äkta” (läs: misärturism), istället för ytliga rika stockholmare.

Jag åkte ut till Vårberg eftersom jag har för mig att dom brukar sälja fejkmärkesväskor. Hittade inget, men passade på att fönstershoppa lite orientkitsch.

Problemet med min resa längs röda linjen var att jag blev otroligt besviken. När man bott i avfolkningsorter har man helt andra krav på misärupplevelsen. För det första är alla gräsmattor klippta. Naturen har inte tagit över helt, med sly, igenväxta vattendrag, stora ängar och diverse träd överallt. På den håla jag bor just nu, så fördes en diskussion inom byföreningar om att man skulle hugga ner växtlighet och ha klippta gräsmattor eftersom det ger ett intryck av att området är rikt.

Sedan är husen helt nyrenoverade. Husen står inte tomma, de har inte igenspikade fönster, eller försökt täcka för med sopsäckar, alternativt försökt trycka ut en säng halvvägs genom fönstret.

Sedan har de mellan 20-30 minuters pendling till centrala Stockholm, där de kan jobba, gå på Stureplan eller vad som helst. De är inte direkt som Kramfors som bara är omgiven av förfall och droger. De har faktiskt tillgång till hela Stockholm utbud.

Det är inte ett stort pappersbruk 300 meter från bostaden.

Surfade runt på hemnet för att kolla vad priserna låg på längs röda linjen. Upptäckte att en trerummare i Skärholmen kostar runt tre miljoner. Det är nästan mer än ett hus i ett dyrt villaområde i Umeå. I Vårby gård kostade en tvåa drygt två miljoner. De behöver aldrig fundera på att de går back ifall de väljer att renovera sitt hem, eftersom bostaden faktiskt är värd något överhuvudtaget.

Den här videon får inte riktigt samma innebörd efter den här tunnelbaneresan. Det enda jag kan tänka på är att villorna, ifall de är på annan ort, skulle kunna vara mindre värd än deras lägenheter.

Tags: , , , , ,

SÖDERHAMN

juli 17th, 2017 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Gjorde en roadtrip till Söderhamn.

Tags: , , ,

KAOSFESTIVAL

juli 13th, 2017 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst, Resor

Förra sommaren, då jag bodde nere i Ljusne så lärde jag känna ett gäng konstnärer/musiker/dylikt. I år har de anordnat en festival nere i Ljusne, så här har de beskrivit festivalen:

Tanken med detta är att under en veckas tid öppna upp för möten mellan en stor mängd olika uttrycksformer och individer, genom olika workshops, utställningar, uppträdanden mm och med fokus på gemenskap genom att skapa kreativitet.

Så nu söker vi efter er, drivna artister/grupper/konstnärer/föreningar som skulle vilja delta och förverkliga detta möte.

Det finns ingen röd tråd eller något låst koncept utöver mångfald, nyans och acceptans. Det vi erbjuder är tid och utrymme för alla möjliga idéer, ju galnare desto bättre, så slutresultatet kommer till största del att bero på er deltagare och vad ni skulle vilja bidra med.

Tyvärr hade jag inte tid att delta pga uppsatsstress, men åkte dit och drack kaffe och kollade in stämningen. Kvällarna var det olika spelningar och framträdanden.

Passade på att måla på en kollektiv målning som stod framme.

Tags: , ,

DIVERSE UTFLYKTER

juli 9th, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

I veckan har jag utforskat närområdet. Hittade ett ställe som ska vara nån slags nostalgi/sagoupplevelse.

Tags: ,

ROADTRIP TILL DIVERSER BRUKSORTER

april 22nd, 2017 by Maggan | 2 Comments | Filed in Resor

Hart vart söderut en sväng under påsk. Har bland annat vart och hälsat på i Ljusne.

Hade glömt bort hur tyst det var på orten. Det enda ljudet som hördes medan jag vandrade runt på samhället var ljudet av en blåsmaskin som blåser bort löv ur diken.

Hann med några fler bruksorter. Här ser ni en målning utanför ett Folkets hus.

Förövrigt har jag väl nån slags bloggpaus som ni kanske märker. Vet inte vad jag vill göra med det här åbäket. Ska jag bara låta det bli ett arkiv, fortsätta blogga fast bara göra det då och då och skriva ganska trist och hoppas att det blir kult ifall jag håller ut 5 år till, eller bara växla upp och bli bloggdrottning?

Tags: , ,

REINA 2014

januari 2nd, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Resor, Supa

Besökte faktiskt på klubb Reina i Istanbul 2014. Såg att jag tidigare lagt upp bilder på street style från samma resa, också i Istanbul.

bild-325

bild-335

Tags: , , , ,

ÖRNSKÖLDSVIK

oktober 6th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

img_9518

Har åkt mellan Umeå och Övik i veckan. Pendlingen består av en timmes granskog varje väg. Fortfarande kortare pendling än när man bor i Stockholm och måste ta sig nånstans överhuvudtaget.

img_9515

img_9531

Åt lunch på ett kristet fik.

img_9528

img_9532

MAKTEN

september 4th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Luleå har rykte om sig att vara en ful stad. Men jag tycker den är skitfin.

IMG_9368

Fick husorgasm av stadshuset och polishuset. Vill typ bli dömd för något bara för att jag ska få en anledning att vistas i den byggnaden.

Byggnaden nedan är själva polishuset. Fasaden ser ut att vara industriplåt i guld? Den innehåller häkte, kronofogdemyndigheten, åklagare och domstol.

IMG_9380

IMG_9378

IMG_9382

IMG_9385

Tags: , , ,

LULEÅ

september 3rd, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Är i Luleå för första gången i mitt liv. Bor på ett hotell som ser ut så här.

IMG_9354

Superlyxigt.

IMG_9358

Ikväll har jag mest suttit nere i hotellbaren och druckit öl. De spelade covers på Celine Dion Titanic i instrumental version. Innan jag besökte stan blev jag varnad för att den var lite snobbig, eller som jag kallar det ”rik arbetarklass”. Min fördom blev bekräftad när jag tjuvlyssnade på en diskussion från bordet bakom där de pratade om hur omoraliskt det är med snatteri och hur man bantar smart med hjälp av att äta Läkerol som är sockerfritt.

IMG_9359

Gick ut en sväng på stan. Det var helt otroligt, som en charterö, fast med Lapin Kulta-solnedgång.

IMG_9366

Det finns så vansinnigt snygg arkitetur i stan. Ville bara skrika av förtjusning när jag såg polishuset och statshuset. Stasimuseet är en mes-byggnad jämfört med dessa. Ska försöka ta fler bilder imorgon. Vet inte om jag vill bo här men sjukt bra som semster-weekend-ort.

IMG_9333

Tags: , ,