Archive for the ‘Supa’ Category

BILDER FRÅN LITTFEST 2017

mars 18th, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete, Supa

Igår öppnade årets Littfest.

Det grymma svärdet hade vart ute i god tid och fixat ett bord där de kunde sälja sina böcker. Däremot jag och lite andra fanzinemakare hade inte förstått själva littfestmaskineriet, utan trodde man kunde glida in med sina böcker i nåt hörn av lokalen med en veckas varsel. Det gjorde att alla trängde in sig på samma bord, jag t ex säljer mina badbomber.

Karolina Stenström medverkar i samtal.

Såg lite författarsamtal.

På kvällen var det släppfest på bokcaféet Pilgatan. Både för Henrik Bromanders senaste bok och för senaste numret av Det grymma svärdet. Under kvällen körde Henrik uppläsningar, Karolina spelade musik och jag körde en performance. Dekoren, dvs snigeln som står på pianot hittade i bokcaféets källare.

Karolina har ett musikprojekt som heter ”Jag är Dylan”, där hon spelar låtar som andra önskar. Henrik hade önskat tre låtar, varav en var Valet med Björn Afzelius. Innan låten började delade vi ut handväskor till publiken, de fick öppna väskan och inuti hittade de låttexten till Valet. Publiken fick sjunga allsång och efter att låten var slut fick de slå varandra och sig själv med handväskan.

Det är bra att ha många väskor, för om någon köper böcker idag på mässan och frågar efter en kasse så får dom en väska.

Samtidigt som vi hade släppfest på bokcaféet så pågick några diktuppläsningar på Bildmuséet. Tror bland annat Jason hade nån grej där. Jag hade glömt berätta för de andra medverkande att det inte fungerar att ha arrangemang på två ställen samtidigt under en kväll, eftersom det är en liten stad. För mig gjorde det inte så mycket, jag är van att göra saker för en obefintlig publik, men kanske mindre kul för dom som åkt över 100 mil, sover borta osv. Alla var nämligen på den här roliga festen istället för att kolla på oss.

Jag var för snål för att köpa alkohol så jag hade smugglat in starköl och hällde upp på toaletten. Det var smart att hälla upp i pappmuggar, för då såg det ut som kaffe latte. Träffade några andra som hade gjort något liknande, men de hade gjort en mer diskret variant, där de hällt upp vodka i parfymflaskor, som de sprayade i munnen.

REINA 2014

januari 2nd, 2017 by Maggan | No Comments | Filed in Resor, Supa

Besökte faktiskt på klubb Reina i Istanbul 2014. Såg att jag tidigare lagt upp bilder på street style från samma resa, också i Istanbul.

bild-325

bild-335

Tags: , , , ,

FEST

december 11th, 2016 by Maggan | 1 Comment | Filed in Supa

img_20161210_192654.jpg

Tags: , ,

HELG

mars 6th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

IMG_7721

Tags: , ,

21-ÅRSDISCO

februari 14th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

Var ut på krogen igår med två kompisar. Vi hade tröttnat på att antingen gå på gubbkrog med en massa alkisar eller 18-årsdisco. Så vi testade Olerays.

IMG_7553

Det var tre våningar, det var som en helt ny värld. Kändes som att vad som helst kunde hända.

IMG_7558

Jag hade valt en klädstil som var alvlik fast ändå gothisk.

IMG_7549

Smycke jag är väldigt nöjd över.

IMG_7543

Det fanns en vanligt hederligt dansgolv med hits. Gud vad jag saknat det. Man brukar ju ibland prata om att ifall man tar olika droger så ska man lyssna på olika typer av musik. Jag skulle säga att hits är spritens musik.

IMG_7562

Hittade ett ställe där man kunde gå ut. Vi diskuterade killarnas beteende. T ex så var det en ung kille som vickade fram och tillbaks på en barstol. Alla som såg på visste ju att stolen förr eller senare skulle falla. Det är som att han inte har lärt sig sina egna begränsningar för att hans mamma hela tiden skyddat honom från faror, att han behöver äta inom en visst antal timmar för att inte blir trött osv. Sedan föll stolen till marken. Det kom en vakt och han förklarade att han inte var full utan att han var klantig. Sen satte han sig upp på stolen och började vicka på den igen.

IMG_7575

För en stund kändes allt härligt och jag glömde bort att Umeå är en skitstad som man borde flytta från.

IMG_7572

Tags: , , , ,

PUNKSPELNING PÅ VERKET

januari 10th, 2016 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

Var på punkspelning i helgen. Stället som heter Verket ligger längst bort på ett regementsområde bakom en företagspark. Det går inga bussar dit så jag fick vandra i -25. På halva vägen gick jag in på en mack och värmde mig. Tror jag lyckades förfrysa näsan, för nästippen gör fortfarande ont. Känns som när man bränt sig i solen fast tvärtom.

wpid-wp-1452421168231

Det var ganska kallt inne på stället eftersom folk hela tiden gick ut o rökte. Så de satt i täckbyxor och drack, en del var ganska fulla och det var lite skränig stämning. Överallt var det klistermärken där det stod att man ogillade nazism, att man skulle organisera sig eller nåt om klasskamp. I en soffa hörde jag nån prata om ett kommunistiskt kollektiv. Det hela kändes lite som en socialistisk After Ski.

wpid-wp-1452421025319

Det här klistermärket om att man ska organisera sig i sitt område tyckte jag hade snygg layout.

wpid-wp-1452460012440.jpeg

Dom sålde tacotallrik för 40 kr, det var värt.

wpid-wp-1452460476751.jpeg

Sedan var det några punkband som spelade. Jag brukar se 1-2 låtar och sen har jag liksom hört bandet och går därifrån. Det här bandet var röjigt.

wpid-wp-1452459989581.jpeg

wpid-wp-1452421104062.jpeg

Sedan var det dags att gå hem i vinterkylan. Jag gick in till stan för att ta en buss därifrån. Medan jag väntade på att min buss skulle komma så gick jag in på en krog som låg bredvid och skulle värma mig i entrén, men då fick jag veta att ”det inte är nån värmestuga”.

Tags: , , , ,

ALKISPUBRUNDA I STOCKHOLM

november 15th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor, Supa

Var ner i Stockholm en sväng och hängde med gamla kompisar, bland annat Täcket. Såklart gick vi på Carmen.

wpid-wp-1447600051702.jpeg

När det börjar vara några år sen man bodde nere i Stockholm så blir alla platser nostalgi. Som att jag slungas tillbaks till 2004 då Göran Persson regerade och då det var billigt att köpa bröd eftersom vi var med i EU.

Sedan gick vi vidare till Lilla Wien. Dom har en uteservering, det var trevligt. Där mötte vi upp Fredrik Jonsson som gör tidskriften Det grymma svärdet tillsammans med Karolina Stenström.

wpid-wp-1447599708672.jpeg

Eftersom jag slungades tillbaks tio år i tiden så försökte jag hitta samma anda som när man är 24 år och sitter och dricker sig fullare och fullare och sen spottar ur sig idéer som man tycker är helt genialiska. Kunde dock inte uppnå riktigt samma kreativa extas eftersom jag numera hatar konst och kultur. Att i princip så är det bara Det grymma svärdet som fortfarande känns kul.

Allt är liksom gjort. Träffade också några kompisar i helgen som jag umgicks med i gymnasiet och dom påminde mig om ett luciatåg jag anordnade på min gymnasieskola. Jag hade annonserat ut till hela skolan att det skulle vara ett luciatåg i aulan och hela skolan kom dit. När jag drog upp ridån på scenen så stod ett luciatåg jag tillverkat i papp på en rad. Hade klippt ut dom i kartong och målat 20-25 st tärnor + en lucia i naturlig storlek och sen tryckte jag på play på en bandspelare där jag spelade upp en julskiva. Sen fick hela skolan sitta och titta på det där i 40 minuter.

Det här gjorde jag alltså 1998, hur ska jag kunna toppa det?

Efter några öl lyckades jag till slut gå igång på en idé om att starta ett coverband som man sen kanske uppträder med på Verket i Umeå. På så vis kunde jag känna mig nöjd med kvällen.

wpid-wp-1447600693882.jpeg

Dan efter gick jag på en gallerirunda på Hudiksvallsgatan med Lili von Wallenstein.

wpid-wp-1447599801505.jpeg

wpid-wp-1447599837750.jpeg

wpid-wp-1447599866834.jpeg

Tags: , , ,

FESTIVALEN I KLÖSE

juli 19th, 2015 by Maggan | 2 Comments | Filed in Konst, Supa

Var som sagt på en kulturfestival i helgen. Den ligger i Klöse, som är en avfolkningsort utanför Nordmaling. Huset är en gammal skola som dom gjort om till nån slags kulturförening. Jag blev inbjuden att bidra med konst och tackade ja. Det fanns ingen budget, så man betalade resa dit och fick stå för egen mat. Det var dessutom utedass. Det första jag gjorde när jag kom dit var att sätta mig på en stol i ett av rummen och börja gråta för att det är så ovärdigt att bidra till decentraliserad kultur eftersom man inte får ett skit tillbaks och att man var tvungen att sova på ett liggunderlag osv. Då påminde dom mig om att jag faktiskt blev informerad om förutsättningarna innan och fick skylla mig själv, sen erbjöd dom mig skjuts till tågstationen så jag kunde åka hem igen. Men så ville jag inte tillbaks till stan eftersom allt i Umeå var trist, sen blev jag bjuden på en starköl 10,5% och en kopp kaffe och kunde acceptera läget.

wpid-20150718_070143.jpg

Bredden på utbud var väldigt bra, på en åker hade dom byggt en kamera obskura.

wpid-20150718_101608.jpg

Några dansare var där och hade hittat ett ställe inne i skogen som var nån slags stor grusplan. Där gjorde dom en dansföreställning. Jag tycker det finns något storslaget att åka till ett ställe som är helt dött och bara bestämma sig för att fylla det med innehåll.

wpid-20150717_191239.jpg

Det är ju inget man orkar i längden, bara att ställa ut konst utanför de stora städerna är ju fruktansvärt otacksamt. Oftast obefintlig budget och mediabevakningen blir notiser i lokaltidningar som ändå ingen tar på allvar (folk tar typ recensioner på en blogg på större allvar än lokalpress!) eller nån mystisk alternativmedia som ingen hört talas om.

Hädanefter ska jag begränsa mig till att bara fylla obebodda platser på internet med innehåll. Då får jag i varje fall sova i min egen säng. Med tanke på det, inte för att quitter är helt folktomt, men jag bytt till quitter.es eftersom de tillåter 1000 tecken istället för quitter.se som bara tillåter 140 tecken.

wpid-20150717_164832.jpg

Övervåningen i huset. Världens sämsta foto, men det är en skulptur längst bort mot väggen.

wpid-20150717_114622.jpg

wpid-20150717_114458.jpg

Själva scenen såg ut så här. Festivalen blev ganska kul, träffade ett gäng poeter som hade bilat upp från södra Sverige. På fredag åkte jag och poeterna på en biltur till Umeå. I bilen lyssnade vi på gamla kassettband, bland annat en liveinspelning från P3. Mitt i spelningen blev det ekonyheter från år 2006. Nyheterna skiljde sig ganska mycket, inte bara innehållsmässigt utan språket var mycket mer invecklat än vad det är idag. Vi pratade också om Göran Perssons tid och då EU-debatten enbart handlade om att det är fel att förbjuda krokiga gurkor.

wpid-img_20150718_152752.jpg

När vi kom fram till Kulturhuset visade jag dom runt, de fastnade direkt i väckelsestudion och började improvisera musik.

wpid-20150718_141559.jpg

Sedan började de läsa poesi på stora scenen i kulturhuset, samtidigt som dom filmade.

wpid-20150718_143211.jpg

Jag fick skjuts hem och de åkte tillbaka till festivalen. Bra helg och hoppas poeterna kommer till Umeå igen!

Tags: , , , ,

ÖPPNING SUPERMARKET

april 16th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

IMG_1594

Igår öppnade konstmässan Supermarket, så här mycket folk var det som ville in.

IMG_1596

Galleristerna från Galleri Verkligheten som jag ställer ut genom.

IMG_1614

Inne var det ännu mer folk, sålde några böcker också.

IMG_1610

Jag gick runt och kollade på de olika montrarna, mest för att tigga vin ur diverse baginboxer som stod utplacerade här och var. På ett ställe var det en performance där en konstnär stod i en hönsbur och på den stod det en skylt ”Feed me”. En person som jag var där med började mata konstnären med en massa olika receptbelagd medicin som han hade i fickan.

SAMSUNG

Vi blev less på alla utställningsmontrar och lyckades hitta ett duschrum nere i källaren som var nåt slags andrum fritt från konst. Jag glömde tyvärr fota all konst och kom bara hem med bilder från det här duschrummet.

När Supermarket stängde gick vi vidare till en soft efterfest på Konstfack.

IMG_1623

Ikväll ska jag på Market som är den ”riktiga” konstmässan. Supermarket är som ett alternativ till Market. Den är lite mer flådig, därför har jag vart iväg och försökt hitta en klänning som jag kunde köpa till ikväll. Den här hittade jag på Taxi Fashion i Skärholmen, den satt inte helt perfekt annars hade jag slagit till.

IMG_1648

Tags: , , , , , , ,

SUPERMARKET HÄNGNING

april 15th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst, Supa

Nu sitter jag på mitt hotellrum och bloggar. Har bränt mig på näsan och på kinderna för att solen är så stark här nere i Stockholm. Just nu kl 18 invigs konstmässan Supermarket, säljer min senaste bok i ett utställningsbås, därför sitter jag och försöker fixa Swish.

image

Rummet jag bor på har nån slags nykristen lyx i 90-talsstil och det är speglar överallt. Ovanför sängen är det en rund spegel med krusidullsnide som man kan spegla sitt ansikte i. Vet inte riktigt när det är tänkt att man ska göra det.

I den här sängmöbeln hittade jag Bibeln med Nya testamentet och psalmer. Började läsa om domedagen med olika drakar med horn, måste läsa hela vid tillfälle.

image

Själva hängningen av mina grejer gick bra, jag stod och bossade och mina gallerister fick agera slavar genom att stå och hålla upp mina målningar väldigt länge medan jag tänkte.

image

Bordet som Supermarket tillhandahöll var sjukt fult. Inte alls lika snygga som möblerna på hotellet, som var nån slags gammaldags-imitation och målat ljusgult i nån behaglig Waldorffärg. Nej det hade stålben som var svängt som ett U och en konferenseträskiva. Så när det var dags för presskonferens var jag ute på olika bussar i Kungens kurva för att panikshoppa ett sovlakan för att täcka bordet med. Blev väldigt snyggt tillslut.

image

Nu måste jag sluta blogga eftersom jag tydligen har ett fan vid mitt bås så jag måste gå dit. Har inte sålt några målningar än, men sålde min Kissietavla till en konstsamlare tidigare idag.

Tags: , , , ,