Archive for juli, 2011

MIN NYA ALMANACKA

juli 31st, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Jag köpte en almanacka i veckan så att jag lättare ska kunna strukturera upp mitt liv. Idag står det att jag ska jobba i 4 timmar.

Tags: , , , ,

SÅ JÄVLA BRA FILM!

juli 30th, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Igår innan jag skulle sova såg jag den här filmen av Henrik Möller. Det är fruktansvärt bra, jag tycker att du ska ta dig tid och se hela. Den är 35 min lång, men jag lovar att det är värt det.

[http://www.youtube.com/watch?v=6I-HMvakJOo]

Jag har hört att han letar någonstans att visa sina filmer i Umeå, men jag tror att det blir väldigt svårt. Umeå är som Kina, man vill inte visa något som är för realistiskt, utan bara sånt som stärker bilden av det goda idealsamhället. Men om du bor i Umeå och råkar ha en filmfestival eller dylikt på gång, visa den här!

Tags: , , , , ,

DET VAR INGE ROLIGT ATT HA BLOGGPAUS, NU SKITER JAG I DET

juli 30th, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

När man inte ”får” blogga så vill man helt plötsligt, så nu struntar jag i bloggpausen. Men jag har varit väldigt oinspirerad stora delar av sommaren och flera gånger har jag varit på väg att lägga ner skiten. Men samtidigt behöver jag bloggen, hela mitt varumärke bygger ju på den. I höst ska jag söka jobb och om dom då googlar på mitt namn och hittar bloggen så kommer arbetsgivaren att tänka, ”ja men det här är en bra person den tar vi”.

Outfit: Klänning från Nicole.

Tags: , , , ,

JAG KÖPTE GOLVET!!

juli 29th, 2011 by Maggan | 5 Comments | Filed in shopping

Jag gjorde det, impulsköpte ett golv! 27m2 fick jag för endast 400 kr. Det finns hur mycket som helst kvar, åk och köp nuuuu! Min kille har förbjudit mig att renovera om hans lägenhet men jag kunde inte låta bli att provlägga några plattor. Visst blev det snyggt?

Tags: , , , ,

URSÄKTA FÖRVIRRINGEN

juli 29th, 2011 by Maggan | 1 Comment | Filed in shopping

Jag vet att jag egentligen ska ha bloggpaus, men jag måste bara tipsa om ett golv som finns på Returbutiken i Umeå. Det är helt oanvänt, troligen tillverkat på 50-talet och det kostar 20 kr/m2 (ett nytt golv kostar 200-300 kr/m2!). Jag kan inte bestämma mig om jag ska köpa på ett lager, typ 25 m2. Jag har ingen användning för det nu, men senare kanske.

Jag har fortfarande officiellt bloggpaus, men om det händer nåt kul kanske jag uppdaterar.

Tags: , , ,

NÄ NU TAR JAG BLOGGPAUS

juli 28th, 2011 by Maggan | 6 Comments | Filed in Diverse

Har ingenting att skriva om och är less på mig själv och min blogg. Guldruschen då alla startade bloggar i hopp om att snabbt bli rika är över. Kissie har slutat förstora läpparna. Mina kompisar har slutat blogga och allt är sämst. Jag har visat alla mina kläder utom en klänning och jag går aldrig ut och super. Jag tar en veckas paus och funderar lite.

Tags: , , , ,

SAND HELA LÄGENHETEN

juli 28th, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Var på stranden idag, vi tog bilen till Sörmjöle. Jag valde att ha yllekjol eftersom det är ett bra beachplagg. Har tänkt att jag ska börja klä mig mer vuxet, typ kristet sexig med lågklackade skor och en kjol som går över knäna.

Jag kom på att det egentligen är mer lönsamt att köra bil utan att ta körkort. Jag har haft mitt körkort i över 10 år och har aldrig blivit stoppad av polisen. Om man räknar på vad det kostar att ta ett körkort och jämför det med kostnaden att åka fast och sannolikheten att göra det så är körkortet en ganska dålig investering. Så mitt råd: Skaffa inte körkort, kör ba!

DIVERSERARBETAREN I FARTEN

juli 27th, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

För det mesta är jag konstnär. Men idag var jag i skogen och plockade bär, så idag är jag en bärplockare.

Jag lyckades få ihop 1 liter cirka.

Tags: , , , , ,

STRUKTURERA UPP DIN VARDAG

juli 27th, 2011 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, shopping

Jag har fått ett jobb! Jag ska städa på ett företag den här helgen och nästa helg, 4 timmar varje gång. För att få bättre struktur på mitt nya liv har jag köpt en almanacka så jag vet när jag ska jobba.

Tyvärr är min kamera på vift så ni får en googlebild på en almanacka. Strecken har jag ritat dit. Jag kan visa er sen hur den ser ut.

Tags: , , , , ,

TUTORIAL MSPANT XP

juli 26th, 2011 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete, mspaint

En väldigt bra funktion i paint är att man kan byta en specifik färg med hjälp av suddet. Här har jag rita en häst som ni ser och nu är den hudfärgad. Det är ju jättesnyggt, men vi tänker oss att vi istället vill ha hästen grön.

Välj pipetten i verktygsmenyn. Sedan klickar du med den på hudfärgen på hästen. Därefter använder du pipetten och högerklickar på valfri färg så att du får en ny bakgrundsfärg, i det här fallet har jag valt grön. Så här ska det se ut på eran palett.

Därefter väljer du suddet och suddar på bilden genom att hålla in högerklick istället för vänsterklick. Då suddar den endast den färg som du valt och ersätter den med den bakgrundsfärg du valt.

Tags: , , , ,