Archive for februari, 2013

UR FOLKENS LIV

februari 28th, 2013 by Maggan | 6 Comments | Filed in Diverse

Den här historieboken hade vi på mellanstadiet. Det var nog det jag kom ihåg mest av skolan.

IMG_2844

Här ser man hur de levde på stenåldern.

IMG_2845

Och så här levde de på bronsåldern.

IMG_2846

Vikingatiden.

IMG_2847

Nordiska rikerna blir till.

IMG_2849

Birger Jarl, viktig person.

IMG_2850

Tags: , , ,

LÄSTIPS

februari 27th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete

Här kan ni läsa en intervju med Bokbål förlags praktikant. Han ska faktiskt med upp på Littfest och sitta och sälja våra böcker så att vi ordinarie personal kan sitta och långluncha i flera timmar på den indiska restaurangen på andra sidan gatan.

http://www.humanioradagarna.se/3423/intervju-johannes-nilsson/

SAKER MAN GÖR NÄR MAN INTE HAR FACEBOOK

februari 26th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

namnlös

Försöker göra en sexig koreografi till Britney. Lite svårt att göra den i en lägenhet på 18 kvadrat bara.

LABRATOPIA

februari 26th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Jag tycker det är jobbigt att behöva vänta på att alla andra har satt sig på ett kalas. När tårtan står på bordet vill jag börja äta direkt. Den här vänta-och-se-till-att-alla-får-en-bit-kuluren verkar inte finnas hos labradorer. Dom bara glufsar i sig och den som lyckas glufsa i sig mest och snabbast får i sig störst del av kakan.

Vissa menar att vi (särskilt kvinnor) måste börja ta för sig mer och tänka mindre på andra. Men jag vet inte varför de fått för sig att labradoren är människans bästa förebild. Jag undrar hur kalasen ser ut om 20 år i så fall.

Bild 005

Tags: , , ,

VERNISSAGE LÖRDAG 2 MARS PÅ FULLERSTA GÅRD, HUDDINGE

februari 25th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

Idag har jag postat målningen som jag ska ha med i den här utställningen.

SJÄLVPORTRÄTT och ATT MÅLA FÖRLÄNGER LIVET av ROGER VON REYBEKIEL

Vernissage: lördagen den 2a mars 12.00-16.00
Fullersta Gård, Fullersta Gårdsväg 18, Huddinge
Öppettider: torsdagar 12–19, fredag–söndag 12–16
www.fullerstagard.se

namnlös

namnlös2

SJÄLVPORTRÄTT

Självporträttet är ett av de äldsta och mest populära motiven inom konsthistorien och många är de konstnärer som någon gång gjort ett självporträtt, ovansett rådande konstklimat. Idag är det vanligt att konstnärer arbetar självbiografiskt men ytterst sällan ser vi samtida utställningar som tar sig an ämnet, i dess klassiska bemärkelse. Fullersta Gårds utställning ”Självporträtt” innefattar 30 svenska och internationella konstnärers tolkningar på denna klassiska tematik. Deltagarna representerar olika generationer och arbetar i en mängd olika tekniker såsom måleri, foto, teckning, skulptur och video. Resultatet är en fullsmockad utställning med äldre och ny-producerade verk som tillsammans ger en variationsrik bild av vad ett självporträtt år 2013 kan vara.

Konstnärerna som deltar i utställningen är Kristina Abelli Elander, Hans Andersson, Tom Anholt, Catti Brandelius, Oscar Carlson, Victoria Durnak och Audun Mortensen, Ingrid Furre, Andreas Fägerskiöld, Isak Hall, Tamara Henderson, Nils Johansson, Moa Karlsson, Ami Kohara, Erick Kvist, Jenny Källman, Tuija Lindström och Jesper Örtman, Robin Montelius, Valeria Montti Coloque, Magdalena Nordin, Carl Palm, Julia Peirone, Micke Reuter, Hilde Retzlaff, Anna Rokka, Max Ronnesjö, Alf Rose, Jens Strandberg och Bernd Krauss, Isak Sundström, Olav Westphalen och Kristoffer Zetterstrand.

Utställningen är curerad av Josef Bull och Roger von Reybekiel.

ATT MÅLA FÖRLÄNGER LIVET – ROGER VON REYBEKIEL

Har du också någon gång blivit besviken när du besökt en konstutställningen och tänkt att du kanske skulle ha stannat hemma istället – bättre att kolla utställningsdokumetationen på internet. Som att ha blivit lurad på pengar även fast du inte betalat (någonting). Har du någon gång sett en utställning och tänkt ”vad är det här för skit” eller ”jag fattar ingenting”. Jag kan förstå känslan, det är som när man ska smsa en kompis men har inte har några pengar på mobilen. Konst behöver inte vara kul men ibland är den det ändå. Fullersta Gård bjöd in mig att göra en utställlning tillsammans med min morfar Wacek och mormor Maj’s konst, som var bosatta i Huddinge, nära konsthallen, mormor är född och uppvuxen i Huddinge. Jag blev glad för inbjudan och tänkte alltså visa deras och min konst i en ända röra. Det blir skulptur, målning, teckning, musik jag gjort tillsammans med Erick Kvist o sånt. Kom förbi så förklarar jag mer. Välkomna.

PYSSLA I HEMMET

februari 25th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in inredning

Min förläggare ville att jag skulle göra klart ett omslag i helgen, men jag mailade och sa att jag hellre ville pyssla i hemmet och inreda.

Helst av allt vill jag att det ska se ut som ett eftersatt akademikerhem. Akademikerhem är en blandstil av 80- 90- och 00-tal och sen kanske nån dyr ärvd möbel som väger väldigt mycket och bara står nånstans och tar väldigt stor plats. Nu hade jag ingen budget till det men så här blev det i varje fall.

IMG_2825

Divansoffan har jag tidigare slitit isär, så nu är det en halv soffa. Det jag gjort är att jag bytt plats så att matbordet står vid fönstret och soffan mitt i rummet.

IMG_2828

Tavlan på väggen föreställer Ångermanland. Den är målad 1942 av K. Gustav Strandberg. Det får väl föreställa den ”dyra ärvda möbeln”.

IMG_2835

Mot väggen har jag ställt en köpmannadisk i furu. Helt klart top tio på en av de snyggaste möblerna man kan ha hemma. Jag fick den av några som ville bli av med den.

IMG_2823

På den har jag ställt diverse saker. Helst ville jag ha tallrikar och fruktknivar på den, men jag hittade inte mina knivar.

Jag har gjort som Maria Montazami skulle ha gjort, nämligen att ställa en planta där man känner att den ska stå.

IMG_2827

Och nu vidare till hallen. Där har jag en ljusslinga som hänger längs spegeln.

IMG_2832

Jag vet att jag tidigare nämnt att jag ville att sovrummet skulle se ut som i musikvideon The Boy Is Mine med Brandy och Monica. Nu är det fixat. Sol-tallrikarna i guld är nu på väggen.

IMG_2841

Såna här bollar är också en fin 90-tals detalj.

IMG_2839

Ja det var nog allt. Ha en fin kväll, nu ska jag dricka en kopp flum-te i sovrummet.

Tags: , , , ,

GOFIKA

februari 23rd, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Några barn stod och sålde gofika utanför affärn. De ville ha in pengar till deras idrottsförening.

DSCF8498

Jag ville såklart stödja deras verksamhet och köpte en drömrulltårta. 20 kr var det värt.

DSCF8497

Tags: , , , ,

TOTALFÖRNEDRING

februari 23rd, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in inredning

Idag var jag tvungen att köpa en grej till min lägenhet som jag trodde var det sista jag skulle släpa in där, nämligen ett hörndatabord.

Bild0197

Jag har ont i axeln och var tvungen att införskaffa ett mer ergonomiskt skrivbord eftersom jag sitter där jämnt. Jag tyckte om mitt gamla vita skruttiga skrivbord, en jag känner tiggde det ur en container på återvinningen och sen fick jag det. Men som handikappad får man väl vänja sig vid att välja funktion före estetik.

Bild0198

På undersidan finns en skiva som rullas ut väldigt lätt. Där ska man ha tangentbordet. Det enda som saknas är en mick som man blåser i så att skivan åker ut automatiskt.

Bild0200

Och det värsta av allt, min stationära dator rymdes precis i det fack som är tänkt till just det.

Bild0203

Det nya skrivbordet var ganska stort så jag var tvungen möblera om och vända sängen åt andra hållet. Nu känns det som att komma in i ett studentrum.

Bild0205

Tags: , , , ,

JOBBAT HELA DAN

februari 22nd, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Kom just hem från jobbet. Har bland annat vart i en verkstad idag, det var kul och dom var trevliga där. Dom hade en jättestor maskin inomhus, hjulen var typ dubbelt så höga som jag. Jag tänkte på nån scen ur Jurassic Park då dom tittar på uppstoppade dinusarier, fast nu var det maskiner istället. Igår var jag på ett ställe där dom hade topprenoverat sitt fikarum så det såg ut som en gillestuga.

Jag har inget att skriva idag och agerar därför bloggcurator och tipsar om Hejsonjas blogg. Hon har bloggat väldigt frekvent på sistone och skrivit en hel del läsvärda saker. Mycket om olika papper har hon skrivit. Om ni inte känner till henne så kan ni få lite snabb bakgrundsfakta. Det kan ni roa er med ikväll.

Tags: ,

FIN TECKNING

februari 21st, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

Bild0188

Tags: , ,