Archive for juni, 2013

UTGÅNG I MALMÖ

juni 30th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Supa

Nu har jag åkt vidare till Köpenhamn och bor i nåt stort kollektiv fullt med spelutvecklare. Har nyktrat till från igår, så här ungefär var det.

Först mötte vi upp My, Calle och Sandro på ett sunkigt ställe och drack öl. Sen drog vi vidare till ett galleri som skulle vara häftigt.

DSCF8744

Jag minns inte vart galleriet låg, men vi tog nån buss nånstans.

DSCF8750

DSCF8748

DSCF8761

DSCF8759

DSCF8763

Sen efter det skulle vi gå till nån häftig klubb som låg i ett industriområde. På vägen stannade vi till i den här skejtparken.

DSCF8764

Stället var nån slags blandning mellan rave, hippie och nån spelning med band. Här var ett bra ställe att dricka öl. Vid bordet bredvid så satt det en tjej på en kudde i lotusställning och gjorde nån slags magdans.

DSCF8773

DSCF8771

Precis när vi lämnade klubben så hörde vi att dom började spela James Brown och då ska man tydligen gå. Det är tydligen deras motsvarighet till då man börjar spela hits för att alla är så fulla och ingen bryr sig längre.

DSCF8766

Bra kväll, Malmö var precis som jag hade föreställt mig. Hippies, häftiga gallerier och coola klubbar.

Tags: , , ,

ÄR I MALMÖ NU

juni 30th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Supa

Har supit i Malmö, det var jättekul. Har fotat massa men orkar inte göra ett långt inlägg eftersom jag är bakis. Ska dra till Köpenhamn senare idag.

Konstnären Markus Andersson visade sina målningar på Konstnärshuset igår. Ett av porträtten föreställer mig!

IMG_8171

Tags: , , , ,

RESAN

juni 28th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Konst, Resor

I ett tidigare inlägg skrev jag att jag hade fruktansvärd ångest av att åka tåg och buss mellan några svenska städer, men nu kom jag på varför jag hade sån ångest. Det är alltid strul på den här sträckan. När jag kom fram till Sundsvall visade det sig att busstrafiken var inställd.

DSCF8684

Istället kom en ersättningsbuss efter ett tag som skulle ta oss halva sträckan, därefter var det oklart om vi skulle komma vidare. Jag var helt säker på att jag skulle missa sista tågbytet och bli strandsatt i Gävle på en regnig perrong där jag sitter med mina gigantiska målningar och storgråter helt ensam hela natten.

DSCF8685

Obs här verkar inte så kul att bo. Överhuvudtaget så är hela Norrland helt nergånget, det ser typ ut som i Ryssland.

DSCF8682

Men som tur var så löste det sig och jag kom med det sista tåget ut till Karbenning. Så då kunde jag slappna av och njuta av en bra bok av Stephen King.

DSCF8689

Idag ska vi hänga utställningen, det kommer bli skitsnyggt!

DSCF8704

Tags: , , , ,

FRAMME I KARBENNING

juni 27th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Konst

Har åkt tåg hela dan, men nu är jag framme vid den här tågstationen. Karin som bor här köpte hela stationen för ett skambud.

DSCF8696

Tågstationen används fortfarande, 2 timmars pendling till Stockholm härifrån.

DSCF8695

DSCF8698

På övervåningen i stationshuset finns en bostad där hon bor. Jag är så jävla avundsjuk på henne som får dricka kaffe i ett sånt här kök!!

DSCF8701

I stationen ska det bli en konstutställning som jag ska vara med i. Jag kommer att visa en måleriserie som heter ”Utmärkelser”. Den kommer vara öppen under hela sommaren. Band och liknande kommer uppträda i den här lokalen på vernissaget den 5 juli. Kom hit då!!

DSCF8693

Tags: , ,

SEMESTER ELLER LIKNANDE

juni 27th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Resor

Nu åker jag iväg på min semester. Eller semester, jag ska ställa ut och annat slitgöra. Ska åka runt till några svenska städer, har en fruktansvärd resfeber. Inatt kunde jag inte sova för att jag hade ångest för att jag ska åka tåg och byta till en buss. Jag hatar att ha ångest, det är tusen gånger jobbigare än att ha mensvärk.

Tags: , , ,

HAR LÅNAT EN BOK PÅ BIBLAN

juni 26th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

DSCF8675

Tänker att jag ska läsa mycket i sommar och bara ta det lugnt.

Tags: , , , , ,

DET HÄR VAR BLAND DET VÄRSTA JAG VART MED OM

juni 25th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Arbete, Konst

Jag hade nån slags idé om att börja måla istället för att göra konceptkonst för att minska risken att bli utbränd. Jag hade nån slags vision om att då går man till ateljén några timmar här och där, lyssnar på musik och målar. Sen går man hem glad. Men sen mars har jag kämpat med att få till färgerna i en målning och står fortfarande och stampar på samma ställe. Det är helt fruktansvärt!

Sen glömde jag helt bort den här logistikgrejen när man ska ställa ut målningarna och som man slipper med konceptkonst. Jag är van med att få plats med allt i handbagaget på flyget eller maila iväg nån mapp på datorn. Nu är jag tvungen att själv frakta fyra målningar genom halva Sverige. 1,5 m breda på ett tåg med tre olika byten och buss nånstans mitten av resan.

DSCF8667

Det var dessutom skitjobbigt att packa i ordning allting. Fick ont i ryggen och förstörde axeln. I fortsättningen ska jag bara göra målningar på papper som går att skicka som vanliga brev. Inramning kommer jag vägra, det får nån vaktmästare göra. Dom får ju betalt för att skruva ihop saker.

DSCF8669

Hursomhelst nu har jag packat ihop alla målningar som jag ska skicka till utställningen på Karbenning stationshus. Vernissage 5 juli.

DSCF8670

Tags: , , , ,

LOGISTIK

juni 24th, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Arbete, Konst

Hur fan ska jag lyckas frakta den här skiten över halva Sverige? Hoppas utställningen blir bra så lidandet går jämnt upp med framgången. I övrigt håller jag på med en dans som jag ska uppträda med. Har skitont i axeln men var tvungen att plåga mig och träna i varje fall. Lärdom med dans: Ta reda på hur stor scenen är INNAN du gör koreografin.

DSCF8660

Tags: , , ,

ON STAGE

juni 23rd, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Skönt att midsommarhelgen är över, igår var världens tristaste dag. Satt hemma i mitt miljonprogramsghetto och kollade runt på internet. Men alla var ju ute i naturen och åt mat så det var inte så mycket att se. Ångrade att jag inte var bakis igår så jag kunde sova bort denna skitdag.

Hursomhelst här är scenen som jag ska uppträda på nu på fredag. Det blir kul.

scenen

Tags: , , ,

OKEJ SÅ HÄR ÄR DET

juni 22nd, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Arbete

Jag börjar ett nytt jobb den 19 augusti. Jag kommer jobba som högstadielärare. Det innebär att mina elever kommer hitta mig på internet första dan. Innan det har jag haft jobb då jag haft arbetsgivare som inte förstått sig på internet och kunder som inte brytt sig om vem man är. Det har varit bra, jag har kunna härja fritt på internet under eget namn. Nackdelen var att jag slet ut min axel och att jag vart less på att kastas mellan olika scheman och helt plötsligt bli utan jobb med 3 timmars varsel.

Men nu blir jag tvungen att hålla isär mitt privata internetliv och mitt jobbliv. Jag vill inte att mina elever ska läsa allt jag gör och vad jag tänker och känner. Därför kommer den här bloggen bli mer och mer som en tråkig storblogg, typ som Elin Klings modeblogg. Jag kommer fortfarande ha kvar den och ni kommer få följa med mig när jag flyttar till inlandet. Sen har jag ett ascoolt konstprojekt på gång som jag inte lyckats ta tag i men det kommer bli hur bra som helst.

Jag kommer inte sluta härja på internet, men jag har letat mig till andra ställen där man inte är kopplad till sitt eget namn, e-mail eller personnummer. Helt sjukt egentligen att folk har sina egna namn?! Det är typ som att vara kändis fast man tar bort allt det bra och bara har kvar att man måste tänka sig för när man säger något eller syns i ett visst sammanhang.

Tags: ,