Archive for september, 2013

SÖNDAG

september 29th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Åt chips till frukost. Sen gick jag ut och promenerade, letade efter en butik som jag inte hittade åt så jag gick hem igen. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe från imorse och vänta tills det blir dags att göra lunch.

Jag har alltid undrat hur man gör såna där bokstäver med blommor som brukar sitta vid vägkanten när man kommer in i en ny stad. T ex ”Välkommen till Hudiksvall”, nu vet jag svaret. Man har byggt upp som en mall som man sen planterar blommorna i. Känner mig lurad, trodde det var mer avancerat hantverk än så.

Bild0429

Tags: , ,

HELG I INLANDET

september 28th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Vaknade typ kl 7 och sen åt jag frukost. Sen drack jag kaffe och hängde på internet en stund. Sen gick jag ut och promenerade, bland annat förbi det här huset.

Bild 006

Så här såg det ut inuti.

Bild 005

Sen gick jag förbi några loppisar. Hittade inget så därför gick jag hem och nätshoppade från Ikea. Nu ska min hall bli snygg.

Bild 008

Nu sitter jag hemma, har köpt fryspizza, en satsumas och en färdig förpackning chokladpudding.

Tags: , ,

NY LJUSLYKTA

september 27th, 2013 by Maggan | 1 Comment | Filed in inredning, shopping

Är kvar i lägenheten i helgen. Vet inte vad jag ska göra. Helgen är lång. Har i varje fall satt upp den här snygga ljuslyktan i fönstret.

Bild 002

Tags: , ,

RISK FÖR ETT TJATIGT INLÄGG

september 26th, 2013 by Maggan | 6 Comments | Filed in Diverse

Ja det här kan ju bli lite tjatigt inlägg, det har ju tagits upp miljoner gånger tidigare. Men tydligen har inte alla förstått, t ex inte dom som har pluggat jättemånga år på universitet och sedan fått jobb på Umeås näst största tidning Folkbladet. Men fördelen med att jobba som lärare är att man lär sig ha bra tålamod och förstår vikten av att förklara samma sak flera gånger och på lite olika sätt så att alla har chansen att hänga med.

Så här ser det ut på Folkbladets förstasida. En uppmaning till kvinnor hur dom ska kunna skydda sig mot överfall. Nu har det tydligen varit en massa överfall i området Campus, som ligger mellan stan och Ålidhem.

folkbladet

För det första så är det inte mitt ansvar att se till att jag kan röra mig säkert utomhus. Det är samhällets. Jag säger bara en sak:

bild

Jag är alldeles för trött för att skriva ett seriöst inlägg om det här även fast jag skulle vilja. Dessutom skulle ingen orka läsa, men det är några saker som jag vill ha sagt.

Sluta göra dålig stadsplanering! Anledningen till att det är så mycket överfall i just Campus är för att det är helt öde på kvällen, inga bilvägar som man kan gå längs med och helt bäckmörkt. Det finns heller ingen bra alternativ väg att tag sig genom det området. Om trafikverket gör en korsning som det är ovanligt många olyckor på så är dom ansvariga för det, samma sak borde gälla folk som sköter stadsplaneringen. DOM BORDE STÄLLAS INFÖR RÄTTA!!

Sluta säg åt folk att det är farligt att gå ut! Det är inte omtänksamt att säga åt nån ”ska du verkligen gå hem själv?!” det planterar bara en rädsla. När jag bodde i Stockholm var jag aldrig rädd eftersom ingen sa åt en att det farligt att röra sig ute. Minns också efter Hagamannens första överfall, då var det poliser ute kl åtta på kvällen som skällde ut kvinnor som inte höll sig inomhus.

Alla vet ju att hemmet är den plats där det mesta våld sker. Ändå så vill vi att kvinnor inte ska gå ut. Det är alltså en ologisk rädsla ungefär som rädsla för spindlar. Om man är rädd för spindlar så brukar man bota den genom att träffa den värsta spindeln, t ex en fågelspindel. Därför föreslår jag att alla kvinnor ska testa göra ungefär det här:

En gång var jag på en Konstfackfest, jag hade druckit en massa gratis champange och vart rejält packad. Jag hade på mig ett rosa nattlinne i bomull med spetskant som det stod ”night princess” på. Det var kort och mina vita bomullstrosor syntes. Jag minns att kvällen slutade med att jag stod på ett bord framför några konceptkonstnärer och stod på alla fyra och skakade rumpan. Sen stapplade jag hemåt genom örnsbergskogen mitt i vintern utan jacka (hade jag tappat) i tunna strumpbyxor och stövletter och tog T-banan ut till Vårby Gård som tydligen skulle vara Stockholms farligaste förort. När jag kom fram så var jag väldigt kissnödig och ställde mig helt öppet och kissade mitt på vägen upp till perrongen. Hemfärden gick hur bra som helst, inte ett dugg farligt.

Prova det nu i helgen. Bra tips om du vill komma över din fobi.

Tags: , , ,

HÖST

september 24th, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Här sitter jag och bloggar. Ska vara kvar i inlandet i helgen, får se vad jag hittar på.

Bild 164

Idag har jag sovit på dan, det var helt underbart att bara få försvinna bort från allt en stund.

Tags: , , ,

BRA SERIE

september 23rd, 2013 by Maggan | 4 Comments | Filed in Konst

Bild0428

Tags: , , ,

BFF

september 22nd, 2013 by Maggan | 3 Comments | Filed in Diverse

Var hos Snajd igår och åt mat. Hon hade köpt färskpotatis på Bondens marknad. Sen gick vi ut och promenerade planlöst.

DSCF9459

DSCF9460

Asså jag blir så sjukt irriterad på den här trailern. Folk ba åh jag går emot strömmen och bryr mig inte om pengar och status genom att vara arkitekter och komma på en massa utopiska boenden på min högskoleutbildning. Flytta in i en källarlägenhet med träpanel istället ifall du vill utmana normerna på riktigt!

Tags: , , ,

NYCKELSKÅP

september 21st, 2013 by Maggan | No Comments | Filed in inredning

Är hemma i Umeå, har ätit inlagd strömming och sen vart på loppis. Hittade det här snygga nyckelskåpet att ha i hallen.

DSCF9454

DSCF9455

Tags: , ,

HEJ PÅ ER

september 19th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse, Konst

Är tillbaka, dock inte med full kraft än. Men så här ser min datahörna ut. Dator är bra där vill man va.

Bild 155

I övrigt har jag blivit inbjuden att va med i en utställning nånstans i Stockholm:

*** PRESSMEDDELANDE ***

KOSMISK KASTRERING
Millenieparken, Vintergatan 7, Sundbyberg
Söndag 29 september 12:00 – 18:00

namnlös

Söndagen den 29 september, Den helige Mikaels dag, prepareras den gamla lekparken på Vintergatan i Sundbyberg. Tidigare en plats för barn, nu en tummelplats för småsinthet. Ett övergivet utrymme med en förföriskt deprimerande atmosfär; en spelplats för konst med undertoner av vardagsterror, skräck och sci-fi. Eller: oförmåga till gagn för eftertanke.

http://kosmiskkastrering.blogspot.se

Tags: , ,

MICROPAUS

september 16th, 2013 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Kör en microbloggpaus. Jag kommer igen. Här är från då jag gick till jobbet imorse.

Bild0423