Archive for januari, 2014

MIN HELG

januari 28th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse, inredning

Av nån anledning hade jag en jättebra helg trots att jag var själv hemma i lägenheten hela tiden. Jag gick några kortade promenader, bland annat vågade jag mig ut på isen. Tydligen ska man följa skoterspåren för det kan vara farligt att gå på vissa ställen där det är strömt och då blir isen väldigt tunn. Det vore trist om man gick igenom isen och man tänkte ”jaha det var det!” och sen drogs man iväg med strömmen under isen och försvann.

Bild 221

Gick även en sväng upp i kyrkstan, så här ser den ut. Har vart in i en lägenhet en gång och det var som att gå runt i Västerbottens museum.

Bild 223

Sedan gick jag ner på Ica och köpte ett leopardmönstrat duschdraperi som jag sedan satt och beskådade resten av kvällen.

Bild 227

Tags: , ,

KLÄDER MED HISTORISK KOPPLING DEL 2

januari 27th, 2014 by Maggan | 4 Comments | Filed in Dagens outfit

Sonja har skrivit ett inlägg om kopplingen mellan nazister och kläder. Läs det här.

Jag blev inspirerad och kände att jag ville utveckla detta ämne. Jag började med att googla järnkorset och hittade den här bilden.

dead_cross

Sedan googlade jag Jennifer Lopez.

Roberto_Jen

namnlös

Tags: , ,

VAD HÅLLER DU PÅ MED?

januari 25th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Konst

För ett år sedan gjorde Försvarsmakten en reklamkampanj. Jag har bloggat om den tidigare. Bland annat den här filmen ingick i deras reklamkampanj.

Idag fick jag se den här filmen som några Svenska marinsoldater gjort i Afghanistan:

Tags: , , ,

DET GRYMMA SVÄRDET NR 17

januari 25th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Konst

Fick hem det senaste numret av Det grymma svärdet.

Bild 217

Jag är med på ett hörn, skickade in det här fotot då jag ligger på en spegel.

Bild 218

Det hela kändes väldigt häftigt, ända tills igår då jag lärde mig ett nytt ord: Sublimering. Sublimering är enligt Freud att man kanlyserar sin sexuella frustration genom intellektuellt eller kreativt arbete. Sublimering var vanligt i kloster, de satt och kopierade upp böcker för hand, ibland handskrev de också böcker. Det är därför böcker från medeltiden är så fint gjorda.

Det grymma svärdet är en slags kvarleva an fanzinekulturen. Ett fanzine är en slags hemmgjord tidning som man kopierade upp själv för hand i kopieringsmaskin och spred utan vinstintresse, man hade kanske ett politiskt budskap istället.

Man går aldrig säker, hela ens identitet kan falla på en sekund. Om inte annat så kan det gå som i den här filmen:

Tags: , , ,

NYTT HALSBAND

januari 13th, 2014 by Maggan | 3 Comments | Filed in shopping

Bild0480

Bild0481

Tags: , ,

DOROTEA

januari 12th, 2014 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Stannade till i Dorotea, drack kaffe på nåt slags fik blandat med livs och sibyllagrill. En gubbe i kepa satt och drack kaffe vid ett annat bord och satt och kollade på TV4 morgon. En kille kom och skulle låna toan och hejade på alla. Sedan kollade alla på TV4, inklusive han som var i kassan. Jag har aldrig känt en så stark folkgemenskap i hela mitt liv.

DSCF9526

Bild från i höstas när jag åkte buss genom inlandet.

Tags: , , ,

SNART ÄR DET HELG IGEN

januari 9th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

1551746_10152199042268561_556586266_n

Tags: ,

SISTA KVÄLLEN

januari 5th, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Skönt att jullovet är slut, är trött på att klättra på väggarna. Har dövat tristessen mest med internet och mat. Ramlade över diverse sidor, bland annat en sida från Nya Partiet som jag tyckte var intressant. Det är nog tänkt att deras nystartade blogg ska ta dom in i riksdagen, får se om dom lyckas. Vi lever ju i en tid där sociala medier är framtiden.

DSCF9835

Har just dammsugit rummet som jag hyrt över nyår. Tar bussen till inlandet imorgonbitti.

Tags: , , , , , ,

JULLOV

januari 3rd, 2014 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse, Resor

For upp en sväng i inlandet över nyår, passade på att träffa Sonja, hon skjutsade mig ner för en jättebrant backe på barnspark i nån slags dödsfärd där folk brukar komma och sladda med sina bilar rattfulla.

Firade nyår där med några, det var kul.

DSCF9829

Sen åkte jag buss hem igen, passarade Dorotea på vägen.

DSCF9819

När jag kom tillbaka till kollektivet i Umeå så ringde min kompis och sa att hon fått en massa hippiemat av en person och hon ville inte ha det i sin lägenhet, därför donerade hon bort det till kollektivet jag bor i.

DSCF9831

Tags: , , , , ,