Archive for mars, 2015

PÅ ANNAN ORT

mars 31st, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Arbete, Resor

Är i Gävle, är här och jobbar. På kvällarna sitter jag och glor på ett hotellrum.

IMG_1381

image

Värt med hotellfrukost i varje fall.

image

GÄSTBLOGGINLÄGG

mars 28th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Kändisskap, Resor

Hallå, detta är Karolina som Maggan skrev om i förra inlägget bland annat. Jag är i 30-årsåldern, bor i Hultsfred och håller på med musik. Igår spelade vi in några scener till en musikvideo i Maggans lägenhet. Jag hade på mig ett linne och skulle se emo ut. Bland annat tog vi en scen där jag micrar gammalt kaffe. Medan jag väntar på att kaffet ska micras klart sjunger jag lite på en låt och betraktar en kaffeburk, julgranen m.m.

image

Ikväll ska vi spela på Umeå Open och eftersom vi bara har repat via Internet så behövde vi hitta nåt ställe att öva på igår. Vi drog runt till olika spelställen i stan för att försöka hitta nåt rum och kanske ett piano eller keyboard. Till slut hittade vi en flygel som stod inklämd mellan en massa stolar, bord och ett kylrum i källaren på Folkets hus.

IMG_1341

I kylrummet fanns det öl så vi blev avbrutna hela tiden av olika bartenders som kom och skulle hämta grejer för att fylla på i sin bar. I början bara stövlade de in precis när vi höll på att byta om till hudfärgad body eller dylikt. Med tiden blev de mer försiktiga, vilket var bra för då fick vi mer arbetsro.

När vi repat klart passade vi på att filma några scener till musikvideon som Maggan gör åt mig. Hon var inspirerad av några videos med Britney och Rihanna och ville filma mig när jag gick omkring ”backstage”. Vi använde en overhead-apparat på hjul för att filma i rätt höjd. Sen kröp jag upp på flygeln och poserade på olika sätt. Maggan filmade plastblommor som rörde sig över pianotangenterna. Det kommer bli asbra.

Efter det tog vi bussen tillbaka till Maggans lägenhet och la oss på varsin madrass och drack folköl i en lasagne av saker. Sen skulle jag duscha. Då måste man gå ner i källaren för Maggan har ingen dusch i sin lägenhet. LÄGENHETDUSCH står det på dörren och nån har också skrivit några rader på en lapp med en fjällbrynt messmör-logga på. ”GÅ EJ IN MED SMUTTSIGA SKOR. MVH EN SOM VILL HA _RENT_ I DUSCHEN”. Till vänster låg den äckligaste toalett jag sett, kanske ska fota den sen. Men duschen var helt okej, lite kladdigt på golvet bara. Som att det ligger flera decenniers samlade hudavlagringar, smuts och fett från människor som bott här. Jaja.

Sen åt vi mat. Spaghetti som vi kokat i Maggans enda kastrull, lite överbliven burkpastasås från dagen innan, tre broccolibuketter och en halv avocado. Det var väldigt gott. Maggan hade ost på sin mat eftersom hon tränar så mycket och behöver proteiner. Vi pratade om olika intressanta saker, till exempel behandlingshem och att alla filmskapare är ytliga.

nidron-20150328T005708-klv2jpj

Sen gick vi in till stan för att kolla på band. Vi såg en låt med Little Jinder men det var trång med medelålders par så jag fick ångest och ville dra vidare. På Äpplet spelade en brud med texten ”RELAX JIMMIE, I’M LEGAL” på tröjan. Hon var asbra. Drack skumpa, misshandlade mikrofonen och dansade snyggt. Nadya heter hon om ni vill forska vidare.

Jaha, sen drack vi en halv öl var. Jag såg en som tatuerat in Lotta på Bråkmakargatan på ryggen. Vi drog vidare till Studion där Mattias Alkberg skulle spela. Han hade två övervintrade rockrävarnmed ölmage som kompband (+ en ung långhårig vanlig person). Den ena hade jättebreda polisonger och den andra hade som kalt huvud med cendréfärgade svintotussar på huvudet. Men de var bra på att spela och jag blev inte provocerad/uttråkad som jag brukar bli av män med gitarr. Alkberg sa att han inte gillade det här med intersektionalitet för att ”klasskamp och könskamp kommer först”. En som stod bredvid mig pekade fuck you åt honom men sen dansade personen asmycket till nästa låt. Maggan förklarade att här i Norrland så är vänstern mycket mer gammaldags än i till exempel Stockholm.

Jag såg en gammal romans. Han hade blivit helt insjunken i ansiktet och fått gråa inslag i håret. Jag fick åldersångest. En kompis till Maggan kom fram och visade vilka Steso Songs-låtar han hade på telefonen. Det var skitgamla mp3:or som jag inte ens har kvar själv.

Medan vi väntade på bussen hem gick vi in i Vasakyrkan och såg en halv låt med Hey Elbow. Jag glömde mina vantar i kyrkbänken, så på bussen letade jag upp Vasakyrkan på Facebook och messade och bad dem leta efter mina vantar. Har inte fått svar än.

Nu ska vi gå till Kvinnohistoriska muséet. Om vi hinner ska vi skriva en låt sen till vårt gemensamma musikprojekt. Låten ska vara inspirerad av Timotej och det sydkoreanska bandet Sistar.

Vi spelar 23.30 på Hotell Winn ikväll. Det är gratis. Kom.

Tags: , , , , ,

DAG 1 UMEÅ OPEN

mars 27th, 2015 by Maggan | 3 Comments | Filed in Arbete

Igår mötte jag upp Karolina på Campus på Humanisthuset. Hon hade fått en loge med en whiteboard, OH-apparat och en massa stolar på hjul med inbyggt bord som man kunde åka runt på.

IMG_1320

Spelningen gick bra tyckte jag.

IMG_1326

När hon spelat klart kom det fram två personer och ville ha hennes autograf. Hon skrev och när hon var klar bad personerna att skriva åt deras kompis också. Och när hon skrivit klart den fick hon fortsätta skriva 20 till.

IMG_1328

På kvällen blev det utgång. Vi såg diverse band.

Skärmbild från 2015-03-27 12:08:54

Imorse slet jag upp henne och tvingade ut henne barfota i en skogsdunge för att filma hennes kommande musikvideo. Den är en plusgrad ute idag. Nu ligger hon helt försörd på en madrass och vilar. Därför passar jag på att blogga. Snart ska jag väcka henne så vi kan fara iväg och fortsätta filma och repa inför framträdandet imorgon.

Tags: , , , , ,

STESO SONGS PÅ UMEÅ OPEN

mars 25th, 2015 by Maggan | 2 Comments | Filed in Konst

Ska dansa till Karolina Stenströms framträdande på Umeå Open lördag 28 mars klockan 23.30 på Hotell Winn. Vet knappt vad jag ska göra men jag tänker att jag räddar det med lite outfits och rekvisita. Blir nog bra. Har i varje fall färgat håret, även om färgen inte täckte utväxten helt och hållet. Vi har även planerat att spela in hennes kommande musikvideo medan hon är här.

IMG_1306

Steso Songs bor i Hultsfred i Småland och där finns inte så mycket annat att göra än att glo på tallar och spela piano och bli konstig i huvet. I december kom nya kassett-EP:n Lilies on fire, det första släppet sedan kritikerhyllade debuten Now it’s Dark från 2010. Musiken är som tidigare mörk som tät granskog, med skimrande melodier och dramatiska texter.

”Jag har gjort andra saker i några år. Skrivit dikter som blivit publicerade, varit redaktör för Det grymma svärdet, gjort två skivor med ett annat band. Fast jag har ju skrivit Steso Songs-musik hela tiden, bara inte låtit någon annan höra. Lilies on fire är inspelad i blixtetapper på olika ställen med slumpen som en positiv konsekvens av 0 kr i budget. Och nu vill jag spela jättemycket hela tiden om jag får.”

Till spelningen på Umeå Open har hon bjudit in Umeå-konstnären Magdalena Nordin. Det blir en magnifik comeback!

Tidigare musikvideo, den som jag ska göra kommer troligen bli i en helt annan stil

Tags: , , , ,

ROADTRIP SKELLEFTEÅ

mars 19th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Resor

Dan efter jag kommit hem från Sundsvall åkte jag på iväg på en ny resa till Skellefteå och hälsade på i Rivhuset. När vi kom fram blev vi mottagna med snitzlar och potatisgratäng. Det var jag (bloggare), en internetaktivist, en kommunist/anarkist som vill välta stadshuset och en feminist. Alla vi som var där är aktiva på quitim så det var kul att hänga med sina internetkompisar irl. Under vistelsen fick huset Ipv6 och en wikisida.

IMG_1229

IMG_1274

IMG_1231

IMG_1267

IMG_1240

IMG_1235

IMG_1245

IMG_1259

IMG_1273

Tags: , , ,

HUNDEN SOM VÄGRADE DÖ #11

mars 16th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har med två texter i det senaste numret av piteåfanzinet Hunden som vägrade dö.

11030917_10152618566431825_8103800854930834148_o

Den ena texten är ursprunligen en text jag satt och skrev mitt i natten som jag postade på ett ställe på internet, men sen på morgonen fick jag ångest och raderade texten, men sparade den på datorn för säkerhetsskull. Men sen fick jag höra från två oberoende personer att texten var ”ganska bra” så därför valde jag tillslut att publicera texten här. Fanzinet ges ut av Jonas Juuso.

1907760_10152618566476825_8163762410064406275_n

Tags: , , ,

SUNDSVALLS KULTURLIV

mars 13th, 2015 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

image

image

SMÖRJGROPSAKTIVISM

mars 11th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har gjort en intervju med internetaktivisten Mikael Nordfeldth till det kommande numret av Det grymma svärdet. Den blev väldigt bra. Tidigare har jag även intervjuat Hannes Mannerheim till samma reportage. Temat på numret är mat, hur det hänger ihop får ni reda på senare.

IMG_0993

Som motprestation för intervjun var jag tvungen att gå med på att skaffa en egen server, som nu är gömd på ett hemligt ställe. Har lyckats logga in och komma åt den, vet inte riktigt vad jag ska göra med den men det känns som att allt är möjligt. Men vissa med IPv6-uppkoppling kan tydligen gå in på sidan, andra kan det inte.

IMG_1016

IMG_1007

Tags: , , ,

”KLASSKAMP KVINNOKAMP!”

mars 8th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

image

Har vart ute och firat kvinnodagen. Gick ner planlöst på stan och precis när jag var i centrum så kom hela demonstrationståget av en slump. Hoppade in och försökte vara en del och började gå bredvid folk jag halvkände. Ville inte tränga mig på allt för mycket så efter en stund smet jag vidare och hoppades på några nya som jag halvkände som man kunde gå med ett tag. Och så höll det på så tills vi kom fram till Hamnmagasinet nere vid älven som var slutsationen.

image

Inne på Hamnmagasinet så var det band som spelade, en kör, feministisk allsång och tal.

image

Talet innehöll frågor som lika lön, sexualiserat våld mot kvinnor, kvinnan som objekt i reklam och sexualiserat våld i litteraturen. När jag lyssnade på talet så kom jag osökt att tänka på mitt feministiska brandtal från 2008 då jag vann ett genuspris i kategorin ”Intersektionellt manshat i hantverksmässig fulländning” för min roman Fångad. Något som bloggaren Tanja Bergkvist sedan uppmärksammade.

Tags: , , , ,

KVINNODAGEN 2015

mars 8th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Har firat dagen med att äta en croissant. Ska försöka ta mig ner på stan om ett tag och se om nån säger nåt smart.

Har plockat ihop ett smörgåsbord av gamla och nya blogginlägg på temat kvinnan:

Nu är det dags att elda upp den där jävla breakdansmattan

Ska dom inte öppna samemuseum också när dom ändå håller på

Fifty shades of grey

Jag äter inte mina medsystrar!

Hemma hos vikingen

Har skaffat ett fritidsintresse

Kvinnans rakning

4 skäl att inte banta

Size me not slize me

Bloggat om andra helgdagar:

Tycker ni att nationaldagen ska vara en helgdag?

Jullov

Tags: , , ,