Archive for december, 2015

STÄLLER UPP I WIKIMEDIAS FOTOTÄVLING

december 29th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Temat för tävlingen är rött och vitt. Jag ha två bidrag, feminist och coverband. Ifall du själv deltagit i en av deras tävling tidigare kan du gå in och rösta på den bästa bilden.

Skärmbild från 2015-12-29 19-18-03

Hoppas jag vinner.

Tags: , , ,

SNESTEG TILL TWITTER

december 28th, 2015 by Maggan | 1 Comment | Filed in Diverse

Är sjukt less på julen, eller livet överhuvudtaget. Skulle behöva nån slags utmaning. Men jaja alla kan inte få akademikerjobb. Just under ledigheten så har mitt internetmissbruk eskalerat, bättre det än alkohol tänker jag. Kan t o m börja sakna mitt Facebookkonto som jag raderade i somras, hade vart så enkelt att bli upprörd och störa sig på att folk skriver så korkade saker där. Kanske svara nåt argt, få upp adrenalinet och vänta på ett nytt korkat svar. Ett bra sätt att skapa känslosvängning för att komma bort från tristessen en stund.

Jag brukar försöka hålla mig borta från kapitalistiska sociala medier så gott det går, men nu under julen så har jag börjat gå in på bland annat Twitter. Det första jag stötte på var en retweet av Lars Ohly:

Skärmbild från 2015-12-27 22-20-53

Fråga mig inte varför jag följer Lars Ohly, men han har en bra Instagram i varje fall. Försökte svara, men det är ju omöjligt att formulera nåt på 140 tecken. Är van vid quitter där man kan välja att ha 1000 tecken i begränsning. Så därför blev det bloggen, ska länka sen på twitter som svar.

De har alltså lyckats dra slutsatsen att han är nazist utifrån en Tweet. Det är ju såklart inte omöjligt att han är nazist, det orkar jag inte spekulera i. Men det här handlar alltså om de nu fått bevis för sin misstanke. Själv tycker jag inte att man behöver vara nazist bara för att man firar nåns födelsedag. Att hylla Hitler har ju också blivit en urvattnad pubertal grej som man kör med när man ska verka lite farlig, fast inte tillräckligt farlig eftersom alla ändå fattar att man inte vill ha tillbaks Hitler. Typ JVVF för mesar.

Blev nyfiken och klickade fram mer info, då visade det sig att tweeten egentligen var ett svar på en annan Tweet:

Skärmbild från 2015-12-27 22-21-43

Jag tänker att Dans svar egentligen handlar om att han vill göra en jämförelse mellan religion och nazismen. Eller har jag tänkt helt fel?

Jag märker att folk ofta blir extra upprörda när just konstnärer har konstiga åsikter. I resten av samhället så kan ju folk sitta på alla möjliga världsåskådningar. Om du jobbar i en skola så är det ingen grej ifall t ex samhällskunskapsläraren säger i fikarummet att den är kristdemokrat. Det är som att konstvärlden tror den är skyddad från allt utom vänstern (även om det luckrats upp något då alla fick direktiv uppifrån att börja med kulturdriven tillväxt). Man kan liksom gå runt och känna sig trygg med att en performance inte har ett kristdemokratiskt budskap. Men vem som helst kan ju börja göra konst, det är ju bara att ge sig ut i offentliga rummet och sätta upp nån skit och göra det i 5 års tid (efter 5 års konstnärligt arbete så räknas man som yrkesverksam konstnär).

Att hålla på att jämföra allt möjligt med nazism, fascism och dylikt är otroligt billigt. Det är ju sånt som Slutpixlat sysslar med:

Fascismens hantlangare

Men Dan är ju inte direkt känd för att skriva och göra saker med finess längre. Särskilt billigt att jämföra nazismen med folk från en annan tid. Han har säkert rätt i sin jämförelse, men alla var ju typ nazister förut pga att dom levde i samhällen då folk var helt dumma i huvudet. Men oavsett om det är sant så är det löjligt att sitta och klaga på att Muhammed, Per Albin Hansson, Karl von Linné eller Rudolf Steiner är nazister eller liknande. Nu kanske ni tycker att jag hädar mot en stor man, men jag är inte religiös på något sätt som tror på hokus pokus utan tror han var en helt vanlig person och behandlar honom därefter. Jag tror bara han råkar vara på rätt plats i rätt tid för att få fram det han ville ha sagt. Precis så som samhället i övrigt funkar och antagligen har gjort i alla tider.

Men likväl kan man tycka om Muhammed om man vill, jag älskar t ex Per Albin Hansson mycket mer än Stefan Lövfén eller Håkan Juholt. Inte heller vill jag driva hatkampanj mot 40-talister bara för att de råkat växa upp i en annan tid.

Men en invändning som jag har mot att Dan är nationalsocialist är att jag förknippar religionshat med vänstern. Jag har kollat runt ganska mycket på kommunisternas hemsida och börjar undra om Dan kanske är kommunist?

1024px-Kommunistiska_Partiet

Twittermänniskor (journalister, rikspolitiker och liknande) brukar ju gilla lösryckta citat och bilda sig en uppfattning utifrån det. Så jag ska göra samma sak, här har jag plockat några citat från kommunisterna.org:

Karl Marx var som alla vet en klok man, så låt oss ta hjälp av honom för att problematisera fråga. I en berömd formulering skriver Marx: ”Det religiösa eländet är uttrycket för det verkliga eländet samtidigt som det är protesten mot detta elände. Religionen är de betryckta kreaturens suck, hjärtat hos en hjärtlös värld, anden i andefattigdomens tillstånd. Den är folkets opium.”

Slöjan gör kvinnan till en kropp utan huvud. Kvinnan ska skämmas för att hon är ofullständig i jämförelse med mannen. Men om det är sant att kvinnan saknar huvud, varför ska hon då behöva beslöja det.

Men det religiösa eländet kan inte upphävas genom väpnade interventioner från de imperialistiska makter som skapat eländets materiella grundvalar eller genom väpnat våld överhuvudtaget.

Slutsatsen är given. Det går inte att bomba bort religion och därmed inte heller grundvalen för religiös fundamentalism. Vad som krävs är ekonomisk och social utveckling, som upphäver det tillstånd som behöver religionen som illusorisk lycka. Eller för att åter tala med Marx: ”Kravet att de skall uppge illusionerna om sitt läge är kravet på att uppge ett tillstånd som kräver illusionerna.”

Har också en kristen kompis som kan intyga att vänstern är de värsta religionshatarna. Därför berättar hon aldrig för vänstermänniskor att hon är kristen. Hittade också en dagboksanteckning från förra året då jag var ute på krogen:

Var ut igår, satt och pratade med en person som antingen var anarkist eller kommunist. Minns inte vilket, men han vart sur för att jag blandade ihop honom med antingen det ena eller det andra. Möjligt att han var anarkist för att han hade en kompis som skulle komma ut som anarkist den kvällen och väntade spänt på liverapportering. Hon som skulle komma ut som anarkist hade under lång tid umgåtts med massa RKU-are utan att säga något och dom hatar anarkister. Många av dom var albanska kommunister, hoxhaister tror jag det hette.

Jag försökte para ihop min kompis med en person, men han var tveksam eftersom hon var kristen. Jag försökte sälja in henne som ”icke-kristen” i sitt sätt att leva, men att hon kunde vara lite petig när det gäller porr. Fast porren var nog snarare feminismens fel.

Jag vart nyfiken om han är motståndare till fler religioner och han stod fast vid att alla religioner är skit eftersom dom underkastar sig en överhet och de tycker sig stå över djuren. Dom som är positiva till religion, t ex pk-stockholms-vänstern är inga riktiga socialister.

Jag hängde aldrig med då religionshat svängde och blev en högergrej. I den kulturmarxistiska staden Umeå lyssnade vi på en här hela min ungdom:

Tags: , , , ,

NU LIGGER FOLKETS MASSIVS JULSÄNDNING UTE PÅ DARKWEB

december 26th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

fm911-julafton_2015

För er som inte var i närheten av Kulturhuset under julafton och kunde lyssna på då jag sände live på FM 91.1 så finns sändningen nu på Darkweb. Musik av Beatrix Kiddow, Henrik Stenberg, Bottenvikens silverkyrka mfl.

Adressen är: http://folketsw5zi4xby3.onion/

Obs glöm inte att du måste ha en torwebbläsare för att kunna se sidan.

Tags: , ,

FOLKETS MASSIV 91,1 SÄNDER JULRADIO LIVE FRÅN KUTLURHUSET

december 24th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Nästa år ska jag ha en ljudtekniker. Jaja medskaparkultur är ju skit. Tror sändningen räcker kanske 250 meter, vet inte hur många som lyssnar just nu. Lägger ut den på darkweb senare för er som är off grid. Sändningen startade idag Julafton kl 15.00 och pågår en liten stund till. Massa prat om julen, testar kålrotslåda, funderar över traditioner, kristendom och dylikt. Text av Karolina Stenström och musik av Bottenvikens silverkyrka och inte minst Henrik Stenbergs klassiska julskiva från 2007.

wpid-wp-1450969997135.jpeg

wpid-wp-1450970025479.jpeg

wpid-wp-1450970074021.jpeg

Tags: , ,

LUCKA 22

december 22nd, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Här får ni dagens teckning.

IMG_3411

Tags: ,

MISSA EJ PÅ JULAFTON

december 20th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

FOLKETS-MASSIV-FM-SVART

Sänds live från hemligt ställe nära Kulturhuset. Start 15.00. Massa bra musik, radioprat och inläsningar av olika slag.

Tags:

KASSETTSLÄPP OCH SPELNING

december 20th, 2015 by Maggan | 2 Comments | Filed in Diverse

Var på spelning igår, det var värt.

wpid-wp-1450565763741.jpeg

Var ett skitbra punkband som heter Beatrix Kiddo, hela spelningen var totalt 5 minuter. Tror det var 3-4 låtar. Man hörde typ ingenting för det var så skränigt och allt var i otakt. Bland det bästa jag sett på länge.

wpid-wp-1450565735989.jpeg

Sist ut var Bottenvikens silverkyrka som kör väckelseacid. Också skitbra. Tror det blir släpp på vinyl i mars.

wpid-wp-1450565712705.jpeg

Vid ingången fick man en smiley målad på handen för att veta att man redan hade betalat inträde. Jag ville hellre har straigth edge-kors och ritade det. Han i kassan hade aldrig hört talas om det och förstod inte varför jag målade kryss. Kände mig gammal.

wpid-wp-1450567337134.jpeg

Idag sitter jag ute i ett hus 2 mil från Umeå. Håller på att öppna luckor på en adventskalender som låg i soffan.

wpid-wp-1450565686948.jpeg

Tags: , , , ,

VECKAN SOM GÅTT I BILD

december 18th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse, Konst

Har pyntat granen med glitter och ljusslina.

IMG_3360

Fått hem senaste numret tidskriften Det grymma svärdet.

IMG_3362

Vart på loppis och fönstershoppat prylar som jag inte har plats för hemma.

wpid-wp-1450432865606.jpeg

Lånat en bok på biblan. Får se om jag lyckas läsa den också.

IMG_3358

Gjort en teckning.

IMG_3365

Försökte gå på punkspelning som var i en lokal längst ut på ett regementsområde. Kom inte in eftersom det var fullt, så jag stod utanför i minusgrader och drack en folköl och pratade med en som var med i Allt åt alla. Sen gick jag hem igen.

wpid-wp-1450432847403.jpeg

Fick hem senaste numret av Artifice. Ställer ut affischerna som följer med numret på kulturhusets galleri Green House Gallery.

IMG_3372

IMG_3382

Tags: , ,

HAR GJORT EN MÅLNING

december 14th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Konst

IMG_3354

Klicka på bilden om du vill se den större.

KÖP KÖP KÖP!!

december 12th, 2015 by Maggan | No Comments | Filed in Diverse

Nya numret av Grymma svärdet är ute, du kan köpa den här.

Nummer 23 har en mycket speciellt betydelse, och detta firar vi med ny prosa av Pär Thörn, Karolina Stenström och Johannes Nilsson, ny poesi av Klara Wiksten och Marit Olanders, nya serier av Amanda Vähämäki, Julia Hansen, Grace Wilson, Caroline Sury, Sling och John Porcellino och intervjuer med kvinnorna bakom namnkunniga musikakter som Neutral, Draugurinn och Källarbarnen. Magdalena Nordin berättar om fri mjukvarudårar och besöker ljusskygga platser på internet. Dessutom: En visit till Mussolinis grav, ett bildreportage från Stefan Sundströms spelning på norra Gotland i somras, en japansk feministikon och Israels nationalmellanmål.

Skärmbild från 2015-12-12 11-49-45

Bild stulen av Karolina Stenström.

Tags: ,