TILLBAKA I BOKBÅL FÖRLAGS HÖGBORG

augusti 25th, 2012 by Maggan | Filed under Supa.

Så nu har jag vart ut och träffat lite olika personer, nu är jag hemma i Bokbål förlags högkvarter.

Tags: , ,

One Response to “TILLBAKA I BOKBÅL FÖRLAGS HÖGBORG”

  1. Snajd skriver:

    Vad är meningen med livet enligt Kafka är det säkert många som undrar. Jag skulle säga efter att ha tolkat och analyserat Kafka i många år att det helt enkelt är denna: det som gör livet meningsfullt är det faktum att det inte slut, att det inte varar för evigt. Det är dess obeständighet som är källan till dess skönhet.

    Jordelivet, per definition, kommer till ett slut, och därför är vi alltid inför trycket av utrotning. Det är vad som motiverar en hel del konst, kreativitet, hjältemod, stora företag, och även de ödmjuka prestationer: önskan att uppnå något som överlever oss investerar betydelsen av att bli ihågkommen, hur tar en dödlig risk en handling med stor betydelse , omfattningen av offret när man ger upp sitt liv för någon stor anledning eller orsak, makt engagemang när vi väljer att ägna våra liv till något. De saker vi på grund av vår dödlighet, sporras till och inspireras till på grund av det, är just det som bär oss bortom våra gränser och i vissa fall gör oss odödliga för människors minne.

    Även om vi inte uppfinner eller upptäcker något, göra stor konst, har en brygga eller flod uppkallad efter oss eller en staty byggd på vårt blygsamma sätt som vi fortfarande kan motiveras av en önskan att göra saker som kommer att förbli när vi är borta , oavsett om det är att höja en fin familj eller att skriva en bok eller lära något till någon eller bara lägga till en vacker berså i trädgården. Och dessa är de saker som vi definierar oss själva, hur vi gör skillnad.

Leave a Reply