ALLT FÖR KONSTEN

augusti 30th, 2012 by Maggan | Filed under Arbete.

Ja nu syns det ju inte så bra på bilden, men jag har jättestora myggbett över hela foten. Det kliar så vansinnigt mycket, jag har aldrig upplevt något liknande. Jag var tvungen att ta av mig barfota i bussen och klia tills det nästan började blöda.

När jag jobbade med mitt hemliga projekt så sprang jag runt barfota i ett träsk och blev fotad. Stället vi var på är det mest myggiga stället i hela Sverige. Det är en speciellt aggressiv myggsort som bor där som heter Stickmyggan. På 1600-talet kunde man även få malaria av dom här myggorna.

Bilderna blev väldigt bra så det var värt det.

Tags: , , ,

7 Responses to “ALLT FÖR KONSTEN”

 1. JN skriver:

  Har just lärt mig att de där ettriga, små jävlarna kallas träskmyggor eller våtmarksmyggor. De är mindre än de vanligare sjömyggen, de förökar sig snabbare, de sticker så fort de slår sig ned och de ger värre bett. Tydligen blir de vanligare också, på grund av klimatförändringarna och de blötare vädret. Grattis Sverige.

 2. S-V skriver:

  Kan du tipsa mig hur man blandar till en svart? Jag har kört med min gamla nu (obränd umbra/ultramarin), men den funkar inte för det här rödsvarta rövhålet som jag målar på nu, minns på nåt sätt att du hade ett bra recept på några andra varianter?

  • Maggan skriver:

   Ibland funkar det med grön och röd. Eller grön och krapplack. Men det beror på vilka andra färger som är med.

 3. wiklund skriver:

  haru vart i dalarna? österfärnebo?

  • Maggan skriver:

   Nej men det var tydligen dalaälven. Det kanske finns flera ”sveriges myggigaste plats” ungefär som det finns flera stycken exemplar av ”världens äldsta skida”.

 4. Snajd skriver:

  På turistbyrån i Umeå då de ska göra reklam för Umeå så vill de alltid visa fram Den äldsta skidan för att locka hit turister. Jag tycker det låter som en astråkig anledning till att åka hit.

 5. Markus Andersson skriver:

  Inte så långt från Österfärnebo om jag får gissa, där härjade malaria på 1600-talet och även på 1800-talet. Har målat där flera gånger, sprayade radar på kläderna och hade tre sorters myggmedel på huden för att kunna arbeta i lugn och ro. Som sagt, allt för konsten…

Leave a Reply