DET GRYMMA SVÄRDET NR 15

juni 9th, 2013 by Maggan | Filed under Diverse.

av Karolina Stenström, Johannes Nilsson, Klara Wiksten, Alice Kassius Eggers, Magdalena Nordin, Sara-Vide Ericson, Fredrik Jonsson, Edvin Lindström, Tina Kjelle Henriksson.

Det nya numret av Det Grymma Svärdet har den amerikanska skribenten Lisa Carver som övergripande tema. Carver intervjuas, presenteras, parafraseras, recenseras och hyllas. Dessutom intervjuas och presenteras hennes vapendragare Jean-Louis Costes utförligt, uppblandat med det sedvanliga Svärdet-blandningen av serier, illustrationer, grilltips, gatukonstdokumentationer och litterära texter. En 40 minuter lång ljudkassett medföljer, där bland annat Steso Songs, Simon Gärdenfors, Mole Says Hi och Naimi framför sina hyllningar till Carver och hennes gamla band Suckdog.

Numret är som Lisa Carver – nyfiket, glatt och DIY. Konsten som tillflyktsort från samhället. Vi kan bygga vår egen verklighet i konsten och där får kvinnor ta all plats de vill och allt känns bara kul, det är inte en miljon hinder i vägen.

Ja som ni vet har jag suttit och jobbat med en grej och jag har gjort några saker till det kommande numret av Det grymma svärdet. Jag och Sara-Vide har med en grej i numret och sen har jag layoutat en snygg grej. Släppfesten kommer vara i Stockholm, troligtvis helgen efter midsommar. Har inte sett omslaget ännu, så därför får ni en bild på ett gammalt omslag.

Tags: , , , , ,

One Response to “DET GRYMMA SVÄRDET NR 15”

  1. Friskytten skriver:

    Ah vad coolt!

Leave a Reply