NATIONALDAGEN

juni 6th, 2014 by Maggan | Filed under Diverse.

Bild 753

Har vart på världens utflykt, först upp till Saxnäs och sen upp till Stekenjokk. Det var en underbar dag, grillade sojakorv över öppen eld. Stekenjokk är ett slags fjäll där det tidigare har vart en gruva, så därför går det en bilväg rakt över hela högfjället. Det var mäktigt. Det här med att bevara naturen orörd är ju trams, det är ju jättepraktiskt att sitta i en bil och kolla på naturen.

Bild 748

Tidigare har det vart nåt slags gruvsamhälle där, men när det las ner så plockade dom bort allting så det finns inga spår av det kvar. Jag tycker det är bra, då slipper man bli nostalgisk och se ett förfallet samhälle.

Bild 745

Jag tycker att man borde göra samma sak med Ångermanland och Västernorrland, istället för att alla gamla bruksorter ska stå och förfalla och påminna oss om en storhetstid som är förbi så kan man bara jämna allt med marken och åka ut dit i naturen med en bullpåse, kaffe och grilla korv.

Bild 757

Leave a Reply