BIKINI 2015

augusti 3rd, 2014 by Maggan | Filed under Dagens outfit, shopping.

Slängde ut en fråga på min Facebook vad jag ska blogga om. Fick en hel del förslag, bland annat om ämnena Athena Farrokhzad, bockstyrecyklar, symboliken och tolkningen om man skulle göra en EU-flagga och att varje stjärna skulle vara en levande undulat som var uppspikad och bikini 2015.

Bikini var det som kändes mest relevant. Först tyckte jag det verkar trist att blogga om bikini, det har gjorts hela sommaren redan. Men samtidigt kände jag att det är viktigt. Vi lever i en kapitalistisk demokrati och förutom valfriheten mellan alla märken, färger och modeller så ställer det kunskapskrav på medborgarna om innebörd av olika saker t ex när vi ska rösta, välja försäkringsbolag, pension, skola och bank. Samma sak gäller bikini, olika val symboliserar olika saker och det är inte alltid lätt att veta vad budskapet är.

Jag har valt att sprida kunskapen om bikinis med sjöstjärnor på.

$(KGrHqMOKp!E6Ww7)rDlBPwRR8r6Mg~~60_57

bikinisar

Fakta om sjöstjärnor:

Sjöstjärnorna (Asteroidea) är en klass av marina djur. Det finns cirka 2 000 olika arter. Spetsen på armarna har smak- och luktorgan och det är även där sjöstjärnans ögon finns. Ögonen ser ut som små rödaktiga fläckar. De har även ett könsorgan, en så kallad gonad, i varje arm.

Alla tagghudingar har ett enkelt matspjälkningssystem med mun, mage, tarmar och anus. Hos de flesta tagghudingar sitter munnen på undersidan av djuret, nedvänt mot marken medan anuset återfinns på ovansidan. Detta gäller även sjöstjärnor. De har två magar, en för att smälta födan och en som de kan föra ut genom munnen och vränga ut och in. De flesta arter av sjöstjärnor äter musslor vars skal de bänder upp med sina starka armar varpå de spottar in sin mage i musslan och börjar äta. Sedan smälter de sitt byte med magsaften. Egenskapen att kunna äta med magsäcken utanför kroppen är unik för sjöstjärnan. Tack vare denna egenskap kan de jaga djur som är större än de själva, eftersom de smälter bytet snabbare genom att ha direktkontakt mellan magenzymerna och sitt byte.

sjöstjärna

Tags: , , ,

Leave a Reply