ETT VINDSKYDD FÖR STORMEN

november 20th, 2014 by Maggan | Filed under Diverse, inredning.

Jag känner många som är arbetslösa och kanske är bostadslösa. Vi lever i en tid då stora delar av befolkningen upplever en rotlöshet. Var och varannan knaprar antidepressiva mediciner, kvinnor svälter sig och opererar sina kroppar bortom sunt förnuft.

Med den höga arbetslöshet idag saknar många framtidstro. Därför blir hemmet allt viktigare för oss, kanske vår enda trygga punkt i tillvaron. Många inredningsbloggar med såkallad ”funkis” har dykt upp under dom senaste åren. Jag bor själv i ett hus uppbyggt under folkhemstiden och trivs väldigt bra.

IMG_0199

Under folkhemseran i Sverige var mycket i samhället som en lugn idyll. Arbete fanns i överflöd liksom finanser för att bygga upp den sociala välfärden. Det fanns en genuinare gemenskap och ömsesidighet mellan medborgarna. Dörrarna om var mans hus behövde sällan låsas och det rådde ingen utbredd misstro mot okända människor. Det var exempelvis ingen konstighet att lifta längst vägen och förvänta sig att bli upplockad. Det finns en vid vittnesbörd om denna period som sträckte sig mellan Per Albin Hansson och Tage Erlander.

Idag har vårt samhälle istället förvandlats till en konsumtionshysterisk gryta där vi vill ha prylar till varje pris samt att våra idylliska småstäder allt mer har förvandlats till en betongdjungel. Därför kan det kännas tryggt med ett hemlarm hemma. Hur påverkar du din trygghet?

Tags: , , ,

Leave a Reply