RITBOK FRÅN 2002

februari 2nd, 2017 by Maggan | Filed under Konst.

Har ägnat dom senaste veckorna åt att gå igenom gamla grejer. Idag hittade jag ett foton på en ritbok från tidigt 00-tal. Har limmat ihop en kortlek så jag får en bokrygg och sedan tecknat i den.

Jag börjar bli för gammal för att lägga mig i kategorin ung lovande hipp konstnär, så därför försöker jag istället framställa mig som en 50+gubbe som hållit på ett helt liv. Det har gjort att jag t o m börjat lägga upp saker som jag gjorde i gymnasiet på min hemsida, så att det ska se ut som att jag varit verksam konstnär i 20 år.

Ska också gå igenom en massa gamla VHS-kassetter. Extra lyrisk är jag över en performance från 2001, då jag och några fler uppträdde på en feministisk kvinnoseparatistisk festival i Uppsala. Minns att den var sjukt pretentiös, vi hade gula kläder och sjöng obegripligt i otakt. Bakom oss hade vi spänt upp lakan som vi klippte sönder och igenom lakanen skickades stora gula kartonger som vi gjorde nån slags koreografi med. Minns också att ingen fattade nånting av det.

Det ska finnas en fullständig dokumentation av vår performance på något av de här banden. Problemet är bara att den är filmad med VHS Compact, det innebär att man måste stoppa in den kassetten i en VHS-adapter, som är en VHS-kassett med en lucka som öppnas med hjälp av batteri, sedan kan man spela den i vanlig videospelare. Den adaptern har jag tappat bort. Nästa problem är att moderna TV-apparater inte kan spela VHS. Det sista problemet är att få över filmen digitalt.

Leave a Reply