RESER RUNT MED GOOGLE EARTH

augusti 12th, 2010 by Maggan | Filed under Resor.

När jag var yngre hade mina föräldrar en sommarstuga i Botsmark. Det var den bästa platsen på jorden. Men med åren blev den eftersatt och allting växte igen och skorstenen stod rakt ut från stugan. Veboden stod en meter närmare sjön för varje år som gick. Till slut sålde mina föräldrar den vilket var ett klokt val. Men jag drömmer mig ofta dit.

Nu sitter jag och tittar på stugan i google earth och det känns som att jag är där. Den finnes på kordinaterna 64°16’20.26″N 20°13’53.90″O

Stugan ligger intill sjön Höträsket, där har jag badat många gånger.

1. Själva stugan
2. Vebod samt utedass
3. Träd där det fanns en trädkoja. Vi hade även byggt ett slags hål som fungerade som dass så att man kunde flytta ut från stugan och bo i kojan mer permanent.
4. Badplats. Det var bajsbotten ända upp till knäna.
5. Djupare vatten. Om man simmar över till andra sidan är det bajsbotten upp till låren. En gång när vi var över på andra sidan så hittade vi några fågelägg. Vi tog hem dom och lät ett gosedjur ruva äggen.

Tags: , , , ,

Leave a Reply