BETYG RESA ANALAYA

maj 29th, 2011 by Maggan | Filed under Resor.

Jag for till Alanya i Turkiet på semester. Jag var där en vecka, det var lagom länge. Om du funderar på att åka dit som kommer här lite omdömen och tips.

Analaya är verkligen charter all in, om du inte tycker turister i mängd är äckliga kan jag rekommendera att åka dit. Typ alla pratar svenska där.

Vi åkte med resebolaget Detur, det funkade bra.

Hotellet vi bodde på hette Azalea. Det var helt okej men inte jättehög standard. Ville man ha AC på rummet så kostade det 60 kr/natt. Ibland var det inget varmvatten i duschen. Sängen var skön, inte för mjuk. Bra huvudkuddar. Rummet hade kyl och pentry. Av vad vi hörde av andra så är det ungefär den standarden på de flesta hotell i Alanya.

Maten var mycket god i Turkiet, men åk inte dit om du inte vill bli fet! Bra vegetariska rätter och god fisk. Dom restauranger som fick högst betyg av mig var Sedir och D La Plasa. Hasir uppe på berget vid fästningen var också bra. Sämst betyg fick Facebook restaurant. Resebolaget Detur har olika restauranger som de rekommenderar, en del av dom var bra och en del var jättedåliga.

Det är många säljare runt turiststråken som hetsar och ropar på en och vägra att ge sig, det kan vara lite jobbigt om man inte är som jag, dvs oartig till min natur. Fick tips sista dan att om man går på den röda delen på trottoaren så får dom inte ropa på en när man går förbi. Provade det och det funkade faktiskt. Vi åkte till ett shoppingcenter som hette Alanyum. Det var bra, dom hade snygga kläder och det fanns både turkiskt och mer västerländskt mode. Fick även tips på en klädbutik som heter Robin Hills, men hann inte fara dit.

Vi gjorde en klassisk turistutflykt en dag då vi åkte till Sapadere Canyon. Den var sådär.

Det är inte jättebilligt i Analya. Priserna är nästan som i Sverige. Däremot är det ganska billigt att åka taxi. Servicen är sjukt bra överallt. Det är väldigt varmt på sommaren där. Vi åkte i mitten av maj och då var det lagom varmt. Vattnet var tillräckligt varmt att bada i.

Det är lugnt att gå runt själv i staden, man känner sig säker. Dock fick vi höra att man ska akta sig för att vara i hamnen kvällstid då man kan bli attackerad av jättemånga barn som styrs av maffian som vill åt ens värdesaker.

Tags: , , ,

Leave a Reply