DET VAR DEN ”TERMINEN”

december 16th, 2011 by Maggan | Filed under Diverse.

Jag ska vara julledig hela nästa vecka! Jag är så lycklig! Då ska jag vila upp mig och sitta och videoredigera i lugn och ro. Jag har inte hunnit med så mycket som jag tänkt under hösten. Ingenting har blivit färdigt, varken måleriserie eller video. Ändå känns det som att jag nästan jobbade ihjäl mig?

Det finns många människor som jobbar typ 65%, är småbarnsföräldrar och påstår att ”nu hinner man göra mycket mer konst eftersom jag lärt mig bli mer effektiv”. Det påståendet är en lögn. Dom som säger så lever i förnekelse. Konst görs inte effektivt, såvida man inte gör smörknivar. Konst blir till genom att man är tillräckligt uttråkad tillräckligt många dar i sträck och måste sätta igång med något.

Den här bilden tog jag i början av september, tänkte att den kan hjälpa er att minnas, tänka tillbaka och reflektera över hösten som gått.

Tags: , , ,

7 Responses to “DET VAR DEN ”TERMINEN””

 1. Aja skriver:

  Jag tror att många gör konst som man gör smörknivar. Det är såna konstnärer som är noga med att påpeka att dom ”går till jobbet” när dom går till ateljén. Sen sitter dom där och pillar hela dagen och lyssnar på p1. Inget lyssna på musik och ge sig hän där inte och absolut ingen galenskap! Dom är noga med att påpeka att dom är så vanliga och normala för dom saknar lidelse och det dom åstadkommer är inte mer intressant än en smörkniv. Jag kallar det ”pilla-sig-i-naveln-konst” och varför jag gör det är för att jag innerst inne är avundsjuk på dom. Jag vill också vagga genom livet utan ett enda litet orosmolm på min himmel, jag vill också vara en sån där helt normal konstnär som är så satans effektiv.

  • Maggan skriver:

   Ja helt sant, en del (ganska många faktiskt) gör heller inget nytt, utan ”omarbetar” bara verk de gjorde för 10 år sedan.

 2. Daniel skriver:

  Ha ha, så tänkte jag också när jag var trettio. Nu är jag nästan fyrtio, har en tvååring, är sjukt effektiv och täljer smörknivar på löpande band.

  • Aja skriver:

   Jag tycker inte din konst ser ut som ”pilla-sig-i-naveln-konst”, Daniel. Alla jobbar ju olika och det säger jag inget om.

   Jag menar såna som mår lite bra av att tycka att dom minsann är ”en riktig konstnär” och en riktig konstnär är bara den som har gjort sin ateljé till ett himla kontor bland annat. Men jag kanske är för hård eftersom jag stör mig på såna som också tjatar om hur mycket dom får gjort i sin ateljé på kortast möjliga tid. Jag kan undra om det var dit dom ville. Man har valt ett kreativt yrke där man ska förverkliga sig själv och förändra världen typ och man sliter för att nå dit och sen blir man i slutändan helt vanlig. Då kan man väl skita i konsten och ba börja jobba på bank direkt istället.

   • Daniel skriver:

    Äh, jag har perioder då inget händer (som nu t.ex.), jag dricker för mycket ibland och är sjukt ineffektiv då och då. Men när jag väl jobbar och det funkar – då är jag ett väloljat maskineri. Skillnaden när man har barn är att man måste jobba med lite längre framförhållning och alltid ligga två veckor före, för rätt som det är så åker man på något skit och kan inte gå till ”jobbet” på ett par veckor. Därför måste man vara ”effektiv”.

Leave a Reply